Stadion: Şiria

Spectatori: 400

Cartonaşe galbene: Buleică 53, Al. Manea 65  / Tînc 40, Ban 85, 90+2

Cartonaş roşu: - / I. Ban 90+2

Marcatori: Hlistei 63 - 11 m, Curtuiuş 74 / Vl. Rusu 45, 60, Cl. Codoban 58

UTA: D. Mureşan - Iuga, Al. Manea, Ciucă, Asani (54 Burlă) - Polgar, Păcurar - Strătilă (51 Buleică), Stahl (46 Prună), Hlistei - Curtuiuş.

Rezerve neutilizate: Grahovac - Scutaru, Adili, Jorza.

Antrenor: Cristian Todea

Luceafărul: G. Gakos - Balea, Tînc, A. Mutu, Trif - Bedea, Ţegle - Antohi (88 Chiş Toie), Codoban (75 C. Roşu), Ban - Vl. Rusu (82 Al. Dulca).

Rezerve neutilizate: Gudea - Cuc.

Antrenor: Cristian Dulca

Arbitri: Cătălin Buşi (Râmnicu Vâlcea) - la centru; Ovidiu Arusoaiei (Piatra Neamţ) şi George Bogdan Duţă (Bacău) - asistenţi.

Observatori FRF: Dan Monea (Aiud) şi Romeo Malac (Timişoara).

 

În criză de puncte, UTA şi Luceafărul au fost protagonistele unui joc spectaculos, cu ocazii, ratări, dar şi goluri multe. Până la urmă, partida a avut un deznodământ fericit pentru echipa orădeană, care a repurtat prima victorie "externă" în această ediţie de campionat.

 

Antrenorul Cristian Dulca nu a glumit când a declarat că vizează victoria în faţa unui adversar cu jucători bine cotaţi la acest nivel, dar care din diverse motive a ajuns în partea inferioară a clasamentului. Luceafărul a atacat ori de câte ori avut ocazia şi, pe lângă cele trei goluri marcate, a irosit multe ocazii. În ultima parte a jocului, echipa orădeană s-a relaxat, defensiva a dat semne de slăbiciune şi în final a avut ceva emoţii pentru cele trei puncte, care la un moment dat păreau foarte sigure.

După un joc de aşteptare în primul sfert de oră, "luceferii" şi-au arătat intenţiile ofensive. Antohi (20, 31), V. Rusu (22, 32 - bară), A. Mutu (29) au avut şansa golului împotriva unei echipe uluite parcă de replica adversarului. Firesc, oaspeţii au reuşit să puncteze prin V. Rusu (45), chiar la ultima fază a reprizei. Antohi a centrat în careu şi golgeterul Luceafărului a reluat sub transversală din 6 metri (0-1).  Cu moralul ridicat, gruparea orădeană a început bine partea secundă, dar V. Rusu (47 şi 49) a trimis peste poartă din situaţii favorabile. Totuşi, balanţa s-a mai înclinat o dată în favoarea "luceferilor", după ce Codoban (58) l-a suprins pe Mureşan cu un şut de la 14 metri sub bară (2-0). Peste trei minute, oaspeţii au mai profitat o dată de degringolada arădenilor, V. Rusu trmiţând în poartă din apropiere mingea respinsă de portar la şutul lui Codoban (0-3).  Adormite până atunci, gazdele au avut o reacţie imediată. Curtuiuş a fost faultat în careu de Gakos şi Hlistei (63) a redus diferenţa din lovitură de la 11 metri (1-3). Partida s-a animat şi mai mult după ce Curtuiuş (74) a finalizat pe colţul scurt o centrare a lui Polgar (2-3). Antohi (87), reluare cu capul în transversală şi I. Ban (90) au avut posibilitatea de a risipi orice dubiu în privinţa învingătoarei, în timp ce UTA a încercat să evite eşecul la loviturile libere executate de Ciucă (89) şi Păcurar (90+2), parate fără probleme de G. Gakos.

Succes important, mai clar decât arată scorul, al Luceafărului care s-a apropiat la trei puncte de locurile care asigură rămânerea în liga secundă. Miercuri, de la ora 14.00, la baza din Sânmartin are ocazia să-şi îmbunătăţească situaţia din clasament într-o partidă totuşi dificilă, cu Pandurii Târgu Jiu, o contracandidată la evitarea retrogradării.