Reprezentanţii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Bihor desfăşoară o campanie de prevenire a consumului de droguri în rândul liceenilor orădeni. Astfel, au fost şi urmează să mai fie susţinute ore cu elevii din cinci licee orădene în care acestora li se explică riscurile consumului de droguri.

După ce au susţinut prelegeri la Colegiul Naţional "Mihai Eminescu", reprezentanţii CPECA Bihor au poposit ieri în mijlocul elevilor de la Liceul Teoretic "Aurel Lazăr". Reprezentanţii centrului antidrog au încercat să îi atragă pe elevi într-o discuţie interactivă pe tema drogurilor şi a riscurilor la care se supun cei care consumă astfel de substanţe. Mai rezervaţi la început, elevii au început să se implice în discuţie, iar reprezentanţii CPECA i-au informat asupra categoriilor în care sunt clasificate drogurile în funcţie de riscurile la care se expun consumatorii. Astfel, tinerii au aflat că drogul cel mai utilizat în această zonă este cannabisul, fiind sfătuiţi să evite consumarea oricărui tip de droguri şi să reziste tentaţiei. Pe lângă noutăţile despre substanţele narcotice ilegale, elevii au mai primit şi sfaturi privind evitarea consumului de produse din tutun sau pe bază de alcool.

Campania de informare a liceenilor orădeni va continua pe toată durata acestei săptămâni, fiind programaţi să primească vizita celor de la CPECA Bihor elevii de la Colegiul Naţional "Emanuil Gojdu", Colegiul Tehnic "Constantin Brâncuşi" şi Grupul Şcolar "Andrei Şaguna".