Primăvara mult așteptată este o insirație pentru oricine indiferent de domeniul de activitate. Acest lucru l-au descoperit, zilele acestea, și prichindeii de la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 56 din Oradea, în cadrul unor ateliere de nutriție.

 

Ateliere desfășurate de Amelia Șelariu (nutriționist - dietetician) au fascinat preșcolarii, deoarece totul a fost prezentat într-o manieră distractivă, interactivă, colorată și, desigur, sănătoasă. Preșcolarii grupei mari A, coordonată de prof. Loredana Mirițescu și prof. Delia Burcă, și ai grupei mari B, coordonată de prof. Mihaela Iluța și prof. Florentina Popa, au avut parte de una dintre cele mai interesante activități. După o scurtă parte teoretică adaptată perfect vârstei copiilor, cei mici au fost puși în postura de mici bucătari și au avut ocazia să creeze mici opere de artă în farfuriile lor. În doar câteva minute, spanacul, ceapa verde, ridichile, morcovii, castravetele, mazărea, roșiile și porumbul s-au transformat într-un peisaj colorat de primăvară. Pe cât de repede au „răsărit” florile în farfuriile copiilor, pe atât de repede au și dispărut, deoarece cea mai așteptată parte a fost consumarea acestora. Atelierele de nutriție s-au desfășurat în cadrul proiectului „Participă - învață - creează”, un proiect inițiat de Asociația „Simte Magia”.

Obiectivul principal al asociației, înființate și coordonate de cunoscuții magicieni Eduard și Bianca, este dezvoltarea personală a copiilor și tinerilor prin diverse ateliere și activități: ateliere de magie, de nutriție, teatru pentru copii, dezvoltare socio-emoțională și multe altele.

Proiectul „Participă - învață - creează” a debutat în octombrie 2016, iar anul acesta se va extinde la cât mai multe unități de învățământ atât din mediul urban, cât și rural.

Puteți afla mai multe despre proiectele desfășurate de Asociația „Simte Magia” și chiar și cum puteți sprijini activitatea ei pe site-ul: www.Simte-Magia.org.