Noul viceprimar al Oradiei, Florin Birta, a prezentat joi o nouă investiţie făcută în Cartierul Ioşia, lângă terenurile de tenis, printr-un parteneriat public-privat. Este vorba despre o pistă de alergare de zgură, în lungime de 640 m şi cca 2 m lăţime, urmând ca, în săptămânile ce vin, să fie amenajate în faţa bazei sportive 50 de locuri de parcare pentru cei care vor frecventa acest loc.

 

Investiţia s-a realizat printr-un parteneriat între Primăria Oradea şi firma RDS&RCS. „Primăria a pus la dispoziţie terenul, iar firma s-a ocupat de contrucţie. Este singura pistă de alergare de zgură din oraş, fiind prevăzută cu un sistem de drenaj foarte util în caz de precipitaţii şi cu un sistem de nocturnă pentru a putea fi folosită şi seara, mai ales acum în timpul verii, când ziua este foarte cald. Pista este îngrădită cu un gard metalic pe toată lungimea ei, tocmai pentru a nu fi deteriorată şi poate fi folosită gratuit de toţi orădenii iubitori de mişcare”, a spus viceprimarul Florin Birta.

Prezent la conferinţa de presă, reprezentantul firmei RDS&RCS, Mircea Mihăilă a spus: „Investiţia este încă o dovadă că ne interesează viaţa orădenilor, deoarece noi credem că acolo unde trăim trebuie să facem şi ceva bun pentru comunitate”.

Tot prin parteneriat în faţa bazei sportive se vor realiza, în următoarele 2-3 săptămâni, 50 de locuri de parcare pentru cei care vor frecventa zona. Lucrările au început deja, terenul fiind pregătit pentru turnarea straturilor de bază.

„Pot să vă spun că avem promisiunea unei firme că va planta aici 100 de platani, lucru care va face zona şi mai frumoasă. Totodată, am purtat discuţii cu Electrica în vederea îngropării liniilor de înaltă tensiune care traversează zona sportivă. În ceea ce priveşte punctul termic din faţă, acesta va fi demolat în cel mai scurt timp, astfel încât zona va arăta şi mai bine”, a completat Florin Birta.