O parte dintre tinerii cu dizabilități din cadrul Asociației Alsterdorf au participat joi, 26 ianuarie, între orele 19.00-20.00, la un eveniment, intitulat „Ora de sport”, care s-a desfășurat în sala de sport Dynamic Studio din Oradea. Principalul scop al acțiunii a fost conștientizarea importanței mișcării și a sportului de către persoanele cu dizabilități.

 

Dynamic Studio, împreună cu Novo Kinetic, a organizat joi seara, un eveniment sportiv, mai exact o oră de recreere și mișcare, venind în sprijinul persoanelor cu dizabilități din cadrul Asociației Alsterdorf. Această asociație oferă servicii unui număr de 66 de persoane cu dizabilități mentale și psihice, care au fost scoase din instituțiile mari, fiind apoi integrate în locuințe din Oradea și Săcueni. De asemenea, oferă un serviciu de asistență socio-pedagogică la domiciliu pentru alți șapte beneficiari care au ieșit din sistemul instituționalizat și care trăiesc independent în locuințe închiriate din oraș. „Știm că scopul fiecăruia este unul personal, fie că este vorba de pierderea în greutate, recuperarea după o accidentare, creșterea masei musculare sau pur și simplu adoptarea un stil de viață sănătos, iar noi avem capacitatea și cunoștințele necesare pentru a-i ajuta pe fiecare să obțină rezultatul dorit”, au transmis membrii echipei Dynamic Studio.

Evenimentul de joi a avut ca scop conștientizarea importanței mișcării și a sportului de către persoanele cu dizabilități, ca parte importantă în cadrul unei vieți care tinde spre normalitate, precum și importanța accesării unor servicii profesionale oferite în afara instituțiilor.

„Echipa de la Dynamic Studio, împreună cu antrenorii de acolo, au reușit să transforme ora de sport într-o oră relaxantă, cu jocuri dinamice, captivante. Antrenorii au dat dovadă de profesionalism, au adaptat fiecare exercițiu și joc, și au reușit să atingă scopul acestei acțiuni: acela de a arăta persoanelor cu dizabilități că mișcarea poate fi relaxantă, antrenantă și plăcută”, ne-a declarat Marius Vidican, șef serviciu în cadrul Asociației Alsterdorf și coordonator modul Casa Frankfurt.