2 decembrie - Avându-i cap de afiş pe consacraţii artişti Grigore Leşe şi Nicolae Furdui Iancu, dar şi îndrăgiţi solişti bihoreni, spectacolul dedicat Zilei Naţionale s-a bucurat de mare succes.

6 decembrie - Aproximativ 50 dintre angajaţii Electrocentrale disponibilizaţi în vară au protestat în faţa sediului Termoficare nemulţumiţi că nu şi-au primit salariile compensatorii de două luni.

8 decembrie - Rectorul Universităţii „Babeş-Bolyai”, istoricul Ioan-Aurel Pop, şi-a lansa, la Biblioteca Universităţii din Oradea, cartea „Transilvania, starea noastră de veghe”, o lucrare ce se doreşte a fi reconstrucţia istoriei a zonei şi o pledoarie pentru românism, pentru renunţarea la provincialism şi la regionalizare.

9 decembrie - La Teatrul Regina Maria din Oradea, a debutat cea de-a VII-a ediție a Festivalului de Datini şi Obiceiuri de Crăciun şi Anul Nou „Asta-i datina străveche”.

11 decembrie - Victorie categorică a PSD la alegerile parlamentare, social-democraţii reunţind să strângă peste 45% din sufragii la Senat şi Camera Deputaţilor. În Bihor, fief tradiţional al liberalilor, PSD a reuşit să depăşească PNL cu aproximativ 7 procente.

13 decembrie - La punctul de trecere al frontierei de la Borş s-au format cozi întinse pe câţiva kilometri din cauză că poliţiştii maghiari au făcut controale amănunţite la automarfare, în căutarea imigranţilor clandestini.