17 noiembrie - Clubul Rotary Oradea 1113  a făcut o donaţie pentru Secţia de Neurochirurgie a Spitalului Clinic Judeţean de 50 de saltele antiescara în valoare de peste 10.000 de lei, bani strânşi de la membrii clubului şi de la câteva companii.  

 

 

 

 

 

 

21 noiembrie - Decizie istorică la Vatican. Papa Francisc a transmis scrisoare apostolică „Misericordia et misera” prin care se permite preoţilor catolici „să ierte” păcatul avortului, capacitate pe care o aveau înainte doar episcopii sau anumiţi duhovnici romano-catolici.

 

 

 

 

 

 

24 noiembrie - Facultatea de Ştiinţe Economice a serbat Ziua economistului și 25 de ani de învățământ economic superior la Oradea. Cu această ocazie a fost acordată o medalie jubiliară primului decan, prof. univ. dr. Gheorghe Olah, şi au fost premiaţi elevii şi studenţii care ştiu cel mai bine să promoveze judeţul.

 

 

 

 

 

 

25 noiembrie - A murit Fidel Castro, revoluționar cubanez care a participat la răsturnarea dictaturii lui Fulgencio Batista și transformarea Cubei în primul stat comunist din emisfera vestică. A deţinut puterea absolută în Cuba din ianuarie 1959 şi până în 2008, când fratele său i-a succedat în fruntea statului.

 

 

 

 

 

 

28 noiembrie - La Muzeul Militar, a avut loc vernisarea expoziţiei Steaguri istorice din Colecţia Muzeului Vamal al Republicii Moldova şi a colonelului basarabeam Petru Costin.

 

 

 

 

 

 

1 Decembrie - Peste 10.000 de orădeni s-au bucurat de manifestările organizate cu ocazia Zilei Naţionale a României. Tineri, bătrâni şi copii, cu steguleţe tricolore au aplaudat defilarea militarilor, tehnica de luptă sau maşinile de poliţie cu girofarele pornite.