După succesul obţinut în sezonul estival 2017 de cursele charter Oradea - Antalya, care au avut un grad de ocupare de 99%, acestea vor fi reluate, o dată pe săptămână, şi în sezonul estival 2018. Mai mult, ca o noutate, începând de anul viitor, orădenii vor putea zbura şi către o altă destinaţie turistică, de această dată în Chania (Insula Creta).

 

Christian Tour va opera în sezonul estival 2018 două zboruri charter pe săptămână de pe Aeroportul Internațional Oradea către stațiunea Antalya, din Turcia, în zilele de sâmbătă, și către orașul Chania, situat pe insula elenă Creta, în zilele de miercuri. „În ceea ce privește Antalya, vrem să reedităm povestea de succes Oradea-Antalya din această vară, când avioanele Christian Tour au fost ocupate aproape 100%. În cifre, un număr exact de 2.410 turiști din Oradea au ales pachetele noastre, care au inclus biletul de avion și cazarea în stațiunea turcă. Rezultatele ne încurajează să revenim în sezonul următor pe aeroportul din Oradea cu un nou zbor charter pe săptămână, care va fi operat de compania Blue Air”, a declarat, ieri, la Oradea Doina Grigoraș, director executiv Christian Tour, într-o conferinţă de presă la care au mai participat Gheorghe Paşc, directorul Aeroportului Oradea, şi Banto Norbet, directorul Agenţiei de Management al Destinaţiei Bihor, Banto Norbert.

Primul avion spre Antalya va decola pe data de 9 iunie 2018, iar ultimul va pleca spre stațiunea turcă pe 15 septembrie (cu retur pe 24 septembrie).

„În acest interval, estimările noastre arată că vom duce în vacanță în Antalya aproximativ același număr de turiști ca în 2017, adică peste 2.000 de persoane. Mă bucur să vă anunț că, deși mai sunt luni bune până la vară, turiștii orădeni își fac deja planuri de vacanță pentru anul viitor, astfel că avem deja rezervate 15% din locuri pentru vara 2018”, a adăugat Doina Grigoraș.

Tot în sezonul estival viitor, orădenii vor putea zbura direct spre insula Creta, un zbor charter fiind operat în fiecare săptămână, către Chania, tot în parteneriat cu Blue Air. Potrivit programului stabilit, zborul inaugural va fi pe data de 20 iunie 2018, iar ultimul avion va pleca de la Oradea spre Chania pe data de 19 septembrie 2018 (retur pe 26 septembrie).

În acest moment, nivelul rezervărilor pentru Chania este de 5%, iar reprezentanții Christian Tour estimează că peste 2.200 de turiști orădeni vor alege această destinație pentru vacanța de vară.

„Ne-am oprit asupra acestei destinații deoarece, din estimările noastre, mulți turiști din zona Bihor au călătorit deja în insula Creta, cu preponderență pe partea estică (Aeroportul Heraklion). Ne-am dorit ca charterul operat spre insula elenă să fie cu adevărat o noutate și de aceea am selectat un aeroport care deservește partea de vest a insulei”, a precizat reprezentantul Christian Tour.

Pachetele pentru Chania pornesc, în prezent, de la 355 de euro de persoană plus taxele de 95 de euro, sumă care acoperă 7 nopți de cazare, la un hotel de trei stele, cu demipensiune. Turiștii care aleg un hotel de patru stele și regim de masă all inclusive trebuie să plătească de la 569 de euro (+95 euro taxe) pentru un sejur de 7 nopți de cazare.

În Antalya, prețurile pornesc de la 327 de euro (plus 95 de euro taxe) pentru 7 nopți de cazare, în regim all inclusive, la un hotel de patru stele. La o unitate de cazare de cinci stele, șapte nopți de cazare în regim ultra all inclusive costă de la 383 de euro, la care se adaugă taxele de 95 de euro.