Lista de tarife pentru Aquaparkul Nymphea Oradea a stârnit reacții în rândul orădenilor de toate vârstele, cei mai nemulțumiți de prețurile piperate propuse de Administraţia Domeniului Public (ADP) fiind membrii Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice Bihor și ai Ligii Județene a Pensionarilor Bihor, care au venit cu o serie de sugestii și propuneri...

 

Convins că sumele investite în realizarea Aquaparkului „Nymphaea” nu au fost mici, Ilie Popescu, președintele Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice Bihor, este de părere că „cei care au gândit lista tarifelor propuse au luat în considerare un număr mare de variabile, cum sunt diferitele intervale orare, diferitele servicii oferite, precum și diferitele categorii de vârstă ale potențialilor clienți ce-i vor bate la poartă”. În numele celor 180.000 de persoane de vârsta a treia din județul nostru, pe care îi reprezintă, Ilie Popescu atrage atenția că acest semnificativ număr de cetățeni nu trebuie tratat nediferențiat, cu atât mai mult cu cât „caracteristicile acestei categorii de populații sunt binecunoscute atât pentru factorii decidenți din Administrația Domeniului Public, cât și pentru personalul din Primăria Oradea, deoarece și aceștia au părinți și bunici vârstnici”, subliniază Ilie Popescu, menționând că nu toți au pensii în același cuantum. Potrivit acestuia, în jur de 70% dintre cei 180.000 vârstnici bihoreni au pensii sub 1000 lei, la care se adaugă însă cei aproximativ 12% cu pensii între 1000 și 2000 de lei. Pornind de la aceste date statistice, Popescu propune ca tarifele pentru serviciile obișnuite, oferite pentru orarul între 10.00 și 22.00, să fie redus pentru toți vârstnicii la 20 de lei, jumătate din prețul întreg propus de ADP în lista de tarife. „Dacă ținem cont de faptul că pensionarii nu prea merg singuri la aceste servicii, ci însoțiți de unul sau mai mulți nepoței, tariful însumat plătit este deja apreciabil pentru încasator”, mai spune Ilie Popescu.

Președintele Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice Bihor consideră că această reducere ar trebui să se reflecte în cazul vârstnicilor și la tarifele privind diferitele categorii de abonamente. El face referire la categoria tarifului pentru zece intrări, pentru care propune suma de 225 lei, pentru toți vârstnicii, principalul lui argument fiind acela că: „ar trebui să existe consecvență în caracterul unitar al reducerilor de preț pentru același tip de servicii”. Concret, Popescu face referire la faptul că pentru intrarea la Ștrandul Ioșia, prețul perceput de la pensionari este limitat la jumătatea prețului normal pentru o persoană adultă. „Desigur, serviciile oferite de acest ștrand nu se compară cu cele oferite de Aquaparkul Nymphaea Oradea, după cum nici prețurile propuse nu sunt la fel. Cu toate acestea, insistăm asupra caracterului unitar al reducerilor de preț, ca principiu echitabil, just de funcționare... Suntem convinși că un astfel de principiu de funcționare unitar ar fi foarte apreciat de către vârstnicii care se diferențiază realmente atât în funcție de potențialul financiar, cât și al dorințelor acestora de a-și petrece timpul liber”, conchide Ilie Popescu.