Acordul de parteneriat dintre Federaţia Patronilor Bihor, Camera de Comerţ şi Industrie Bihor şi Consiliul Local al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii Oradea, existent încă din 14 februarie 2008, a fost extins pentru alte 10 organizaţii şi asociaţii patronale.

Acordul de parteneriat a fost încheiat ieri, 19 ianuarie, între următorii reprezentanți ai mediului de afaceri și ai asociațiilor profesionale din județul Bihor: Federația Patronilor Bihor, reprezentată prin Ioan Lucian în calitate de președinte; Camera de Comerț și Industrie (CCI) Bihor reprezentată prin dl. Constantin Badea - director general; Consiliul Local al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii Oradea, reprezentat prin dl. Ioan Mintaş, președinte; Asociația Cluster Zepher, reprezentată prin Constantin Jurcă, președinte; Colegiul Farmaciștilor din Județul Bihor, reprezentat prin dr. Sebastian Nemeth, președinte; Asociația Camera de Comerț și Industrie Româno-Maghiară Carpatia, reprezentată prin dl. Kiraly Csaba Jozsef, în calitate de membru al Consiliului Director, Casa de Comerț a Ungariei - Biroul Regional Oradea, reprezentată prin dl. Sarkozi Zoltán, în calitate de director al Biroului Comercial al Ungariei, filiala Oradea; Asociația Medicilor Stomatologi cu Practică Privată din România, filiala Crișana, reprezentată prin dr. Vlad Cristian Deac în calitate de președinte; Asociația Județeană a Crescătorilor și Lucrătorilor în Reproducția Animalelor, reprezentată prin Viorel Porumb, în calitate de președinte; Colegiul Medicilor din județul Bihor, reprezentat prin dr. Carmen Pantiş, președinte.

În urma discuțiilor purtate între reprezentanții mediului de afaceri și ai asociațiilor profesionale din județul Bihor cu privire la situația mediului de afaceri bihorean  și a analizelor făcute, părțile semnatare ale acestui acord au convenit următoarele: stabilirea de comun acord a unor direcții comune pe care să le urmeze pentru a eficientiza sprijinul acordat firmelor private din județul Bihor; informarea reciprocă cu privire la acțiunile de interes județean pe care urmează să le organizeze fiecare dintre semnatarii acestui acord; desemnarea unor persoane din partea reprezentanților mediului de afaceri, semnatare ale acestui acord, să participe la dezbaterile din comisiile de specialitate asupra hotărârilor Consiliului Local și Județean ce privesc mediul de afaceri; realizarea unor acțiuni comune, de interes județean care să ducă la informarea, eficientizarea și dezvoltarea mișcării patronale din județul Bihor; realizarea unor întâlniri trimestriale între reprezentanții mediului de afaceri și ai asociațiilor profesionale pentru a analiza modul în care se pune în practică prezentul acord și alte probleme ce privesc mediul de afaceri bihorean. De precizat că părțile semnatare ale acestui acord se angajează să fie de bună credință în punerea acestor puncte în practică, oricare dintre semnatari putând renunța unilateral la acest acord.