A cucerit inimile românilor, care au votat-o drept câştigătoarea emisiunii Românii au talent, a ajuns în primii trei finalişti ai concursului omonim din SUA, iar acum este nominalizată la Chicago Music Awards. Laura Bretan va concerta în Oradea, alături de renumiţi solişti de operă, în cadrul unui proiect pilot care vrea să revitalizeze evenimentele culturale de calitate, de tip outdoor.

 

Evenimentul este organizat de Asociaţia ProArt şi poartă numele de City Opera 2017. “Intenţionăm să facem din City Opera un eveniment de tradiţie, care să aducă anual în faţa orădenilor nume consacrate ale muzicii clasice”, a spus Ovidiu Niculaş, director artistic al City Opera. “În felul acesta, împreună, noi și publicul nostru dorim să construim Oradea culturală, muzicală, așa cum se cuvine, raportat la istoria acestui oraș și la valorile care au luminat drumul pe care, iată, acum pășim spre viitor. Dorim o tradiție mereu încărcată de prospețime și valoare!”, a mai precizat acesta.

Astfel, primul eveniment de amploare va avea loc în data de 5 mai, de la ora 20.30, în Cetatea Oradea. Invitatul special al acestui concert este Laura Bretan, care va concerta alături de soprana Diana Oros, tenorul Hector Lopez și basul Geani Brad, solişti de marcă ai Operei Naţionale Cluj.

Artiştii, alături de corul și Orchestra ProArt, sub bagheta dirijorului Ovidiu Niculaș, vor interpreta pentru public fragmente din operele lui Mozart, Verdi, Puccini, fragmente din musical-uri celebre dar și musică de film, gen care care a cucerit inimile melomanilor în ultimii ani. City Opera 2017 își propune să promoveze muzica de calitate și să ajute publicul orădean să redescopere frumusețea muzicii de operă. „Oradea nu are obişnuinţa concertelor de amploare, a concertelor culturale mă refer, şi am dori să schimbăm acest lucru”, a mai spus Niculaş. De aceea, pentru acest eveniment se scot la vânzare nu mai puţin de 1.500 de locuri, iar biletele, care pot fi găsite deja în reţeaua Eventim, vor fi la preţuri între 30 şi 120 de lei.

Academia ProArt intenționează ca următorul eveniment City Opera să fie producția Operei Naționale Române din Cluj, al cărei manager este orădeanul Florin Estefan. Astfel, se preconizează ca anul viitor să aibă loc, în Piaţa Unirii, spectacolul de operă Nabucco de G. Verdi.