Sărbătoarea aderării României la Uniunea Europeană
Cu prilejul semnării Tratatului de aderare a României la Uniunea Europeană, în unităţile de învăţământ din Oradea, şi nu numai, s-a desfăşurat o serie de activităţi dedicate acestui eveniment important. Programul elevilor a avut o dublă semnificaţie: pe de o parte, au sărbătorit aderarea României la Uniunea Europeană, iar pe de altă parte, au marcat Sărbătoarea Învierii Domnului.
Activităţi cultural-artistice în liceele orădene
Ieri, la Şcoala de Arte şi Meserii "Ioan Bococi", din Oradea, peste 30 de elevi ai şcolii au susţinut un program dedicat aderării României la Uninunea Europeană. Activitatea coordonată de echipa culturală a şcolii, formată din cadre didactice, a cuprins două părţi. În prima parte, elevii au pregătit o expoziţie de desene prin care au evidenţiat câteva caracteristici ale ţărilor din Uniunea Europeană, prezentând în acelaşi timp materiale informative privind obiectivele şi stuctura funcţională a Consiliului European, evoluţia conceptului de UE, simbolurile Europei etc. În partea a doua a activităţii, elevii au prezentat un program cultural-artistic care a pus în evidenţă ideea de unitate interculturală. În acelaşi timp, la Grupul Şcolar Sanitar "Vasile Voiculescu", din Oradea, s-a desfăşurat un concurs organizat de Consiliul elevilor, concurs ce a constat în prezentarea capitalelor ţărilor din Uniunea Europeană (prezentare în care s-a realizat programul power point). Liceenii din cele patru clase de a X-a şi-au ales o capitală pe care să o prezinte juriului format din colegi de-ai lor. La finalul concursului, primele trei echipaje au primit diplome de participare.
"Clasa EUROPAtru 2005", la Şcoala nr. 11
La Şcoala cu clasele I-VIII nr.11, din Oradea, este în derulare programul naţional "Clasa EUROPAtru 2005", protagonişti fiind elevii clasei a IV-a C, îndrumaţi de prof. Monica Vaşadi. Programul a fost lansat în anul 2002, la iniţiativa Delegaţiei Comisiei Europene în România, în cadrul acestuia micuţii având posibilitatea să-şi aprofundeze cunoştinţele despre Uniunea Europeană. Anul trecut, în cadrul aceleiaşi instituţii de învăţământ, s-a derulat un alt program intitulat "Să descoperim Europa", la care au participat, pe lângă clasa a IV-a C, alte trei clase, coordonate de cadrele didactice Adelina Iacob, Carmen Nica, Angela Nuţă, Sorina Hadade, Dorina Brânzaş şi Monica Vaşadi. Faptul că ţara noastră a semnat, ieri, la Luxemburg, tratatul de aderare la UE a fost un prilej în plus pentru micuţii din clasa a IV-a C de a-şi îmbogăţi cunoştinţele despre integrare. Cu acest prilej, ei au vizionat un CD despre cele 25 de state membre, urmat de un concurs pe această temă. Programul a fost coordonat de prof. Adelina Iacob şi Carmen Chira, de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.