Pentru că în weekend credincioşii romano - catolici sărbătoresc Învierea Domnului, Filarmonica de Stat propune un program special în cadrul concertului din această seară. Melomanii vor audia Concertul nr. 1 pentru pian şi orchestră de L. v. Beethoven şi W. A. Mozart, Requiem.

Concertul care va avea loc astăzi, de la ora 19.00, în sala Enescu - Bartok este dirijat de maestrul Ciprian Marinescu, cel care a adus Festivalul Primăverii în Oradea şi care prezintă publicului orădean, în fiecare an, cei mai talentaţi solişti, tineri sau consacraţi, din Japonia. În această seară, solista invitată este pianista Kyoko Tagawa. A început studiul muzicii la vârsta de patru ani şi a absolvit 20 de ani mai târziu Universitatea de Arte din Kyoto, după care a studiat la Hochschule für Musik din Dresda. În timpul studiilor din Germania a avut ocazia să susţină o serie de concerte în mai multe ţări din Europa. În 1992 a fost premiată la concursul naţional de interpretare din Japonia, iar în 2002 a concertat în duo, alături de renumitul contrabasist Săndel Smărăndescu. Repertoriul tinerei pianiste cuprinde atât lucrări din literatura pianistică solo, printre care integrala sonatelor pentru pian de Beethoven, cât şi concerte, precum şi muzică de cameră. A colaborat cu trioul de coarde al Filarmonicii din Dresda şi cu Orchestra Lamoureux. Revine a patra oară să concerteze la Filarmonica din Oradea şi va cânta în deschiderea programului.

În partea a doua a spectacolului, pentru impresionanta lucrare Requiem, filarmonica a invitat solişti prestigioşi : Kristofi Agnes, soprană, Varvari Gabriella, mezzosoprană, Pataki Adorjan, tenor, Sandor Arpad, bas. În spectacol va performa şi corul filarmonicii, dirijat de Laszloffy Zsolt.