Nr.1/2006 al Revistei "Familia"
Semnal editorial
Primul număr pe 2006 al Revistei "Familia" a văzut, zilele acestea, lumina tiparului. Editorialul este semnat de Traian Ştef şi reprezintă o trecere în revistă a ceea ce a însemnat anul 2005 în viaţa românilor. Publicaţia poate fi achiziţionată de la sediul situat pe str. Iosif Vulcan nr.16, precum şi de la chioşcurile RODIPET, preţul unui exemplar fiind de 30.000 lei.
"Ce a adus nou şi ce a lăsat în urmă anul 2005 e o întrebare firească la început de 2006. Politic, a dus o nouă guvernare şi un nou preşedinte. Adică o nouă schimbare şi o nouă speranţă pentru românii care-şi doresc să trăiască mai bine. Pentru noi, însă, a trăi mai bine însemnă a ni se da mai mult, iar într-o societate liberală nimeni nu-ţi dă mai mult dacă nu-ţi faci mai mult cu propriile puteri...", arată, la un moment dat, Traian Ştef, în editorialul revistei. Paginile consacrate cronicilor literare revin lui Ioan Moldovan, Marius Miheţ şi Ion Simuţ, în vreme ce cronica muzicală şi teatrală aparţin lui Adrian Gagiu şi Mircea Morariu. Totodată, redacţia propune în acest număr o discuţie dedicată problemelor istoriografiei. "Ne-am întrebat şi noi care este şi cum este istoria oficială a României sau a românilor, cât de necesară este ea, despre istorii (de autor, particularizate regional, ale unei probleme, perioade etc.)... despre locul Transilvaniei în preocupările istoricilor noştri, despre noile atitudini în cauză etc.", precizează Traian Ştef. S-au implicat în acest demers: prof. univ. Barbu Ştefănescu, prof. univ. Alexandru-Florin Platon, lector muzeograf, Gabriel Moisa, prof. Adrian Cioroianu, prof. Ioan-Aurel Pop, prof. Liviu Borcea şi conf. univ. Corneliu Crăciun.
Nu lipsesc paginile dedicate versurilor, vitrinei cu cărţi sau cele semnate de scriitorul Norman Manea, iar provocările colectivului redacţional continuă...
Comentarii
Nu există nici un comentariu.