CN de tir cu arcul - Juniorii orădeni, pe podium şi la seniori
Doi dintre tinerii arcaşi orădeni, legitimaţi la Clubul Sportiv „Redpoint”, au reuşit să se claseze pe podium la recentul Campionat Naţional de seniori desfăşurat pe baza sportivă a clubului Steaua Bucureşti. Chiar dacă au vârste mai mici (15-16 ani), fiind la categoria juniori II, cei doi sportivi orădeni au concurat la juniori mari (18-20 ani), obţinând rezultate bune pentru vârsta, pregătirea şi echipamentul lor.
Anul acesta, Campionatul Naţional de seniori şi juniori mari a avut loc la Bucureşti, pe baza sportivă Steaua Bucureşti, club care s-a afiliat recent la Federaţia de Tir cu Arcul şi vrea să se facă performanţă în acest sport. În prima zi de calificări, orădeanul Victor Kiss s-a clasat pe locul al IV-lea la juniori, la numai un punct diferenţă de ocupantul locului al III-lea, Flavius Dărăsteanu (CS Alexandru Roman), iar Vivien Bălteanu a ieşit pe locul al III-lea. După analiza punctajului, dacă ar fi concurat la senioare, sportiva orădeană s-ar fi clasat pe locul al III-lea la această categorie. În finale, ambii sportivi, Victor Kiss şi Vivien Bălteanu, s-au situat pe locul al III-lea, obţinând medaliile de bronz, un rezultat bun pentru cei doi cadeţi. Performanţele arcaşilor orădeni se datorează în mare măsură şi DJST Bihor, Primăriei Oradea, Liceului de Arte, LPS Bihorul şi Universităţii din Oradea. În clasamentul pe cluburi, locul I l-a ocupat SCM Deva, care şi-a adjudecat şi trofeul transmisibil „Cheia de Aur”.
La ediţia din 2014 a Campionatului Naţional de seniori, CS „Redpoint” Oradea a avut o iniţiativă extrem de bine primită de participanţii din toată ţara: acordarea unui trofeu transmisibil, destinat locului I în clasamentul pe cluburi. Tirul cu arcul fiind un sport destul de individual, în general clasamentul pe cluburi era doar o statistică, nefiind recompensat pe măsură. Arcaşii orădeni au avut astfel iniţiativa de a introduce trofeul „Cheia de Aur”, acordat clubului care a obţinut cele mai bune rezultate la individual. Trofeul este o cheie de dimensiuni mari, placată prin galvanizare cu aur de 22 de karate şi amplasată pe o placă de stejar antichizat, pe care este gravat cu laserul numele clubului câştigător şi anul în care a obţinut titlul. Trofeul este transmisibil până în 2020, când va reveni la Oradea pentru a fi păstrat la iniţiator. Efervescenţa stârnită de acest trofeu foarte râvnit încă de la lansare a făcut ca pe arena de concurs să se desfăşoare diverse strategii pentru obţinerea a cât mai multor puncte.
În septembrie, Oradea va fi capitala tirului cu arcul, aici urmând a avea loc Campionatul Naţional al României pentru copii şi juniori mici.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.