Jucătoarea Cristina Neagu (foto), golgeterul Campionatului European de handbal feminin, a declarat că încă nu a luat o decizie în privinţa unei eventuale prelungiri a contractului pe care îl are cu gruparea Oltchim Râmnicu Vâlcea.

"Sincer, nu m-am decis. Mai am câteva luni din actualul contract şi am timp suficient să mă gândesc. Acum îmi stă capul la meciurile din Liga Campionilor pentru că de acum în colo urmează greul pentru noi. Nu ştiu nici dacă Oltchim are bani pentru mine, asta trebuie să-i întrebaţi pe cei din conducerea clubului. Nu ştiu nici dacă sunt o handbalistă scumpă sau prea scumpă pentru Oltchim. Este posibil, însă, să-mi fi crescut cota după Campionatul European", a spus Neagu.
Alte componente ale echipei Oltchim, între care şi Ada Nechita, au acceptat, sâmbătă, să îşi prelungească înţelegerile cu campioana României. "Nu am semnat nimic, dar am bătut palma cu cei din conducerea clubului. Voi continua la Oltchim pentru că la Vâlcea se doreşte performanţa, iar condiţiile sunt foarte bune. Sper ca toate fetele cărora le expiră contractele să rămână pentru că facem treabă bună împreună", a declarat Ada Nechita.
Nechita a felicitat-o pe fosta sa colegă de la Oltchim şi de la naţionala feminină, Luminiţa Huţupan, care a fost desemnată, vineri, cel mai bun portar al tuturor timpurilor în handbalul feminin mondial: "Şi eu am votat-o pe Lumi. Este un portar de excepţie, care ne-a ajutat mult. Simţeam siguranţă mare cu ea în poartă."
Şapte handbaliste au avut discuţii cu cei din conducerea clubului Oltchim şi au decis să îşi pună semnăturile pe un nou contract: Oana Manea, Ionela Gâlcă, Ada Nechita, Talida Tolnai, Iulia Puşcaşu, Adina Fiera şi Roxana Gatzel. Alte cinci handbaliste vor avea de dat un răspuns în cel mai scurt timp: Anastasia Pidpalova, Cristina Neagu, Paula Ungureanu, Andreea Smedescu şi Patricia Vizitiu.