La capătul unui sezon în care băieții pregătiți de Cristian Achim au realizat cel mai lung parcurs european din istoria baschetului românesc și în care, după 7 eșecuri consecutive în fața lui U BT, au fost atât de aproape să producă miracolul în fieful celei mai puternice formații a momentului, CSU CSM Oradea este o adevărată campioană în inimile suporterilor bihoreni. Cu toate că au fost învinși 84-78 (18-17, 26-17, 20-21, 20-23) în jocul decisiv de la Cluj-Napoca, bihorenii au arătat, pe parcursul semifinalei, că nu sunt cu nimic mai prejos decât adversarii lor.

Așa cum își dorea Mihai Silvășan după cele două înfrângeri de la Oradea în care roș-albaștrii au condus cap-coadă ambele partide, U BT a început mai bine jocul decisiv. După 5 minute gazdele și-au creat un avantaj de 8 puncte (11-3). Până la prima pauză bihorenii au reușit să revină reducând ecartul la doar un punct. Oaspeții au continuat momentul bun până la jumătatea sfertului al doilea atunci când încă se aflau la conducere, 29-28. Din păcate, din acel moment și până la final gazdele au trecut în avantaj și așa au rămas. Acest lucru a fost posibil din cauza oboselii acumulate după partidele de la Oradea în care intensitatea cu care s-a jucat a fost extraordinară. În lipsa prospețimii, randamentul defensiv nu a mai fost la același nivel dar nici concentrarea la aruncările din semicercul advers nu a mai avut aceleași cote (50% preocentajul reușitelor, 15 din 30 de aruncări). Inclusiv cele 5 aruncări libere ratate au contat în economia partidei. Așa cum o arată și evoluța scorului, căderea din sfertul al doilea a contat decisiv în economia partidei. Faptul că CSM CSU a câștigat atât sfertul al treilea cât și secvența decisivă nu a avut efect asupra rezultatului final.Ori de câte ori campionii s-au apropiat la doar o lungime (66-64 în minutul 33 și 79-76 în minutul 39), de fiecare dată clujenii au găsit soluții pentru a depăși cu bine momentele respective. La fel ca și la Oradea, aportul publicului a contat foarte mult, suporterii din cele două orașe demonstrând cât de mult apreciază acest sport. Așadar U BT s-a impus în cele din urmă la capătul unei semifinale care a avut nevoie de meci decisiv pentru a decide echipa care va ajunge în ultimul act al Ligii Naționale. CSM CSU va disputa finala mică în compania echipei CSU Sibiu, după  următorul program: joi, 18 mai, în deplasare, și luni, 22 mai, pe teren propriu și dacă va fi necesar, miercuri, 24 mai, jocul decisiv la Sibiu.

U BT Cluj: Dykes 19 puncte, Moldoveanu 3 (1×3p), Adamovic 16 (3), Kariniauskas 10 , Barro 20, Kuti 12 (1), Jucan 2, Pustozvonov, Torok. Antrenor: Mihai Silvășan.

CSM CSU Oradea: Zeno 15 (1), Barnette 17(1), Denison 8, Franklin 11 (3), Mandache 7 (1), Nicoară 4, Țîbîrnă 4, Pasalic 12 (4), Pop. Antrenor: Cristian Achim.