Cea de-a X-a ediție a acțiunii eco-educative ,,Duși cu pluta” a avut loc vineri, 7 iunie, eveniment organizat de profesorul de educație fizică Ciprian Sirca, de la Liceul German „Friedrich Schiller”.

La acțiune au participat elevii clasei a X-a de la Liceul Teoretic German „Friedrich Schiller” din Oradea, respectiv: echipa 1 (Petra Mihoc, Adriana Pop, Mihai Luncan și Rareș Bercea); echipa 2 (Sara Bulz, Maria Bercea, Daniel Hochhauser, Stelian Ghiulai); echipa 3 (Riana Roșianu, David Severin, Maria Popa, Raisa Roșianu); echipa 4 (Husztik Ștefan, Marius Ghețe, Marius Orbulescu, Bogdan Bodog); echipa 5 (Mara David, Roberta Orășeanu, Alessia Gale, Alex Derecichei) și echipa 6 (Fanni Bagosi, Viktoria Renan, Erik Biro și David Keczeli).

„Este un proiect de suflet al nostru, care se desfășoară, practic, pe tot parcursul anului școlar, implicând toți elevii școlii noastre. Scopul acestei acțiuni este de a conștientiza importanța colectării selective și a reciclării, promovarea voluntariatului, a școlii și, nu în ultimul rând, de a face o altfel de oră de educație fizică”, ne-a declarat profesorul Ciprian Sirca.

Cursa a început în aval de podul Ladislau (Restaurant Dock) și s-a terminat la podul Sovata (actualul pod Carol). Primele trei echipaje care au terminat cursa au primit premii în bani oferite de asociația,,Friedrich Schiller”. 

Elevii au fost însoțiți de profesorii de educație fizică Ciprian Sirca și Cristina Abodi. La final, flacoanele au fost duse la reciclat.

„Am adunat, pe tot parcursul anului școlar, peste 2500 de flacoane de plastic, începând de la cele de 0,5 litri, până la cele de cinci litri, pe care le-am pus în 102 saci, care cântăresc peste 150 kg. Dacă la prima ediție am avut șapte participanți, anul acesta am avut cea mai numeroasă participare, adică 24 de elevi și două profesori. Ambarcațiunile au fost în număr de șapte: șase ale elevilor, fiecare constituită din 16 saci, iar cea a profesorilor, din șase saci. Fiecare echipaj a fost alcătuit din patru membri”, a precizat interlocutorul nostru.

Și de această dată, profesorul Sirca a ținut să aducă mulțumiri celor de la Salvamont-Salvaspeo Bihor (pentru veste și vâsle), Eco Bihor, lui Laszlo Papik, precum și tuturor celor care i-au ajutat cu ,,materia primă”.