Anul acesta, când se împlinesc 30 de ani de la sfințirea bisericii, Sanctuarul Eparhial Maica Domnului Oradea va primi, în perioada 10-16 august, de sărbătoarea hramului, o icoană pelerină a Ordinului Franciscan Secular (OFS).

Icoana o reprezintă pe Sfânta Fecioară Maria, Regina Familiei Franciscane. La baza icoanei sunt reprezentați cei trei sfinți: Sfântul Francisc de Assisi, întemeietorul Ordinului Serafic, Sfânta Clara din Assisi, care a fondat al doilea ordin franciscan al surorilor clarise, și Sfânta Elisabeta a Ungariei, patroana Ordinului Franciscan Secular.

„Icoana este importantă și prețioasă. Este importantă pentru că ne amintește de Sfânta Fecioară Maria, ea este cu noi pe calea pelerinajului nostru către cer și este prețioasă pentru că la baza icoanei sunt relicvele sfinților amintiți. Sfinții sunt alături de noi, sunt mijlocitorii noștri. Putem să răspundem și noi la chemarea sfinților de a trăi uniți cu Preacurata, ca să ajungem la Fiul ei Isus, Mântuitorul nostru, prin Maria la Isus”, menționează preotul paroh Iulian Robu.

Credincioșii sunt invitați la pelerinaj, miercuri, 14 august, de la ora 19.00, la procesiunea cu statuia Fecioarei Maria de la Fatima și Icoana OFS Regina Familiei Franciscane, pe traseul spre Bazilica Romano-Catolică din Oradea și la celebrările stabilite. Programul celebrărilor la Sanctuarul Eparhial „Maica Domnului” din Oradea este următorul: miercuri, 14 august, de la ora 17.00 - Paraclisul Maicii Domnului, 18.00 - Sfânta Liturghie, 19.00 - Procesiune spre Bazilica Romano-Catolică din Oradea, 21.00 - Calea Sfintei Cruci, 22.00 - Sfânta Liturghie, Binecuvântare euharistică; joi, 15 august, ora 8.00 - Sfânta Liturghie, 10.00 - Sfânta Liturghie Arhierească – procesiune în jurul sanctuarului, 17.00 - Sfântul Rozariu, 18.00 - Sfânta Liturghie.

De menționat că, până în 14 august, în fiecare seară, de la ora 17.00, ca pregătire la hramul sanctuarului, are loc Paraclisul Maicii Domnului. Cuvântul de învățătură în acest an este rostit de părintele Alin Vara.