50 de specii de păianjeni giganți în expoziție - The Taranterra Project Reloaded
Pentru a doua oară Muzeul Țării Crișurilor găzduiește o expoziție de păianjeni giganți, în cadrul Taranterra Project, în incinta Vivariului. Timp de șase luni orădenii pot admira tarantule vii, din 50 de specii de pe patru continente.
Expuse în terarii ce reproduc habitatele naturale, tarantulele s-au reîntors la Muzeul Țării Crișurilor, iar de vineri, 3 iunie, vizitatorii vor putea admira o expoziție îmbogățită, cuprinzînd unele dintre cele mai interesante tarantule de pe glob și care include o varietate mare de specii. Printre informațiile pe care vizitatorii le pot afla despre „regii păienjenilor” sunt câți ani trăiesc, cum se apără de prădători, când a fost folosită prima dată denumirea de tarantulă, în ce condiții trăiesc tarantulele, dar și cum își „decorează” casele. Scopul principal al expoziției este combaterea arahnofobiei și informarea corectă despre viața și comportamentul păianjenilor. Expoziția, aflată la cea de a doua ediție este rodul colaborării dintre instituția muzeală și doi tineri colecționari orădeni, Bogdan Biriș și Andrei Lazăr. Acest proiect educațional, lansat în anul 2020, s-a născut în urma dorinței pe care Bogdan Biriș a avut-o, de a-și depăși teama de păianjeni. Astfel, tânărul a aflat că tarantulele nu sunt doar inofensive, ci și folositoare.
Taranterra Project este menit să le capteze atenția în special copiilor și tinerilor și, prin informațiile oferite și prezentarea unor expoziții itinerante de tarantule în mediile școlare. Expoziția a de tarantule vii a fost itinerată și în Iași, Cluj, Timișoara, Suceava sau Bacău.
Prima ediție a proiectului, în cadrul Muzeului Țării Crișurilor a luat naștere în decembrie 2020 și s-a încheiat după opt luni. Ediția actuală se va încheia în luna decembrie.
Prețul biletelor, care include vizitarea expoziției de tarantule, dar și a Vivariului, este de 10 lei/persoană pentru adulți și de 5 lei/persoană pentru copiii de peste 4 ani, elevi, studenți și pensionari. Intrarea este gratuită pentru copiii de până la 4 ani, copiii din centrele de asistență socială, persoanele cu handicap, lucrătorii actuali șI pensionarii din rețeaua muzeistică națională.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.