Primarul Florin Birta l-a primit vineri, 26 mai, pe ambasadorul Egiptului în România, Excelența Sa Moayad Eldalie. Ambasadorul a venit însoțit de doi artiști fotografi egipteni, dr. Ahmed Mohamed și Nora Maher.

„În cadrul scurtei întrevederi, demnitarul egiptean i-a mulțumit primarului pentru deschiderea arătată, oferind totodată perspectiva unui parteneriat între municipiul Oradea și un oraș din Egipt. Primarul Florin Birta s-a arătat deschis propunerii ambasadorului, subliniind că Primăria Oradea este interesată de o colaborare cu o comunitate urbană din Egipt de dimensiuni comparabile cu Oradea”, precizează Primăria Oradea, adăugând că, în perioada următoare, vor fi întreprinse demersuri pentru a identifica măsura în care această inițiativă a oaspetelui egiptean poate fi concretizată.

La finalul întrevederii, delegația egipteană a vizitat sala „Traian Moșoiu”, holul și scara de onoare de la etajul I al Primăriei Oradea.

La sfârşitul săptămânii, delegația egipteană a participat la un vernisaj, respectiv artiștii fotografi egipteni au expus artă fotografică atât la Oradea, cât și la Carei.

La întâlnirea de la Primăria Oradea au mai participat Ștefan Toth, președintele Euro Foto Art.