Primăria Oradea continuă investiții în sistemul educațional și implicit în unitățile de învățământ, pentru a conferi calitate și condiții moderne preșcolarilor și elevilor.

Consilierii locali au aprobat depunerea proiectului de reabilitare a Școlii Gimnaziale „Juhasz Gyula”. Prin implementarea proiectului se țintește creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei în clădirile publice cu destinația de unități de învățământ. Se propune ca respectiva clădire să aibă spații moderne, curate și multifuncționale, din care se vor elimina finisajele parazitare, iar exteriorul degradat va fi curățat și reabilitat.

Valoarea totala a investiției este de puțin peste 8.82 milioane de lei fără TVA, iar durata de execuție a lucrărilor este de 24 luni.

Aleșii locali și-au dat girul, tot vineri, și pentru depunerea proiectului pentru reabilitarea clădirii în care își desfășoară activitatea creșele nr. 9 și 12 din Oradea, str. Poieniței, nr. 2A.

Prin proiect se are în vedere: aplicarea unor soluții de termoizolație eficiente, schimbarea tâmplăriilor cu soluții eficiente și refacerea completă a instalațiilor termice; reabilitarea instalațiilor pentru prepararea, distribuția şi utilizarea agentului termic pentru încălzire şi a apei calde de consum, a sistemelor de ventilare şi climatizare, a sistemelor de ventilare mecanică cu recuperarea căldurii, inclusiv sisteme de răcire pasivă, precum şi achiziționarea şi instalarea echipamentelor aferente şi racordarea la sistemele de încălzire centralizată (Punct termic).

Valoarea totală a investițieieste de puțin peste 5.41 milioane de lei fără TVA, cu o durată de execuție a lucrărilor de 24 de luni.

Cele două proiecte vor fi depuse spre finanțare prin Programul Regional Nod-Vest 2021-2027.