Atelierele de vară ale muzeului - Lego Young Engineers
Copii cu vârste între 6 și 13 ani au participat miercuri, 27 iulie, la atelierele Lego Young Engineers, organizate la Muzeul Țării Crișurilor.
Centrul Generaticus Oradea, prin Simina Ștef și Adela Antal, au susținut ieri, la Muzeul Țării Crișurilor, două ateliere Lego Young Engineers. În prima parte a lecției, s-a discutat despre anumite personalități (Arhimede, Da Vinci etc.) și despre principiile științifice, iar în cea de-a doua parte, copiii au construit din piese Lego, punând în practică noțiunile teoretice învățate. Cu acest prilej, unii copii au realizat o bandă rulantă și au învățat despre transmisia prin curea, iar alții au construit un elicopter de salvare, ambele modele fiind motorizate.
„Young Engineers sunt niște ateliere STEM (Știință, Tehnologie, Inginerie și Matematică). Copiii învață noțiuni din cele patru discipline, multe dintre ele se regăsesc și în manualele școlare. La noi, instrumentul de învățare nu este caietul și pixul, ci sunt piesele Lego și modelele pe care copiii le construiesc”, ne-a declarat Simina Ștef.
Colaborarea dintre Centrul Generaticus Oradea și Muzeul Țării Crișurilor a început în acest an.
La cursurile Young Engineers, copiii învață, construind din piese Lego, noțiuni din fizică, mecanică sau matematică împletite într-un context cultural, pentru a oferi o descriere cât mai completă a modului în care funcționează diversele obiecte din jurul lor: vehicule, mașini, roboți etc.
„Ne bucurăm să putem oferi cursurile Young Engineers, cu o programă special creată, și copiilor cu diferite tulburări, precum TSA (tulburări din spectrul autist), ADHD sau alte întârzieri în dezvoltare”, a menționat interlocutoarea noastră.
Activități la fel de interesante se vor desfășura, în continuare, la Muzeul Țării Crișurilor (str. Armatei Române nr. 1/A), cum ar fi: 4 august - Atelier de cusut pe etamină; 8 august - Atelier de turtă dulce; 16 - 19 august - Atelier de prezentare interactivă de arme din dotarea armatei române în perioada celor două războaie mondiale, aflate în patrimoniul Filialei Oradea a Muzeului Militar Național „Regele Ferdinand I”; 18 august - Atelier de împletit brățări. „Vânătoare de comori” (Treasure Hunt) va mai avea loc în 23 august.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.