Direcția Poliția Locală Oradea avertizează cetățenii care vin la Târgul de Crăciun să-și parcheze autovehiculele în parcarile special amenajate în acest sens, în caz contrar, vor fi sancționaţi contravențional, iar maşinile vor fi ridicate, în anumite situații.

Reprezentanții Poliției Locale constată că „deși parcarea subterană din str. Independenței are disponibile peste 200 locuri libere în fiecare seară, toate zonele din proximitate sunt înțesate de mașini oprite sau staționate neregulamentar. Aceste fapte se sancționează potrivit prevederilor Codului Rutier și a prevederilor Hotărârilor de Consiliu Local incidente. Este vorba despre art. 142 și art. 143  din OUG. 195 /2002 privind Codul Rutier, ce prevăd amendă cuprinsă între 290 și 725 lei, respectiv prevederile HCL 640/2006, cu amendă cuprinsă între 200 și 500 de lei. Mai mult, pentru cei care încalcă prevederile HCL 705/2021, sancțiunile pot ajunge până la 2.500 lei”.

Acțiunile Direcției Poliției Locale din cadrul Primăriei Municipiului Oradea au menirea de a asigura respectarea strictă a reglementărilor legale, implicit pentru a preveni producerea unor accidente.

„Poliția Locală acționează, în continuare, și pentru respectarea ad literam a reglementările adoptate de către Consiliul Local, referitoare la spațiile pietonale. Este vorba despre măsurile de protejare a spațiilor pietonale din Centrul Istoric, prin restricționarea severă a accesului auto”, susţine municipalitatea orădeană.