Talentatele balerine de la Școala de balet și dans Anette Classic Dance din Oradea se numără printre finalistele unui concurs european de profil, IDO European Ballet, Jazz, Modern and Contemporary Championships, care s-a desfășurat, recent, în Polonia.

A trecut o săptămână grea, cu multe emoții pentru fetele de la Școala de balet și dans Anette Classic Dance din Oradea, care au participat la „IDO European Ballet, Jazz, Modern and Contemporary Championships”, competiție organizată sub tutela IDO International Dance Organization. Selecția națională pentru România, care a avut loc sub tutela IDO Romania, s-a ținut în Oradea.

„Chiar dacă competiția a fost europeană, la un standard foarte înalt, cu copii foarte bine pregătiți și cu reguli foarte stricte, cele șase balerine ale școlii - Anastasia Creț, Sofia Urs, Ania Jurca, Sofia Rădoi, Giulia Bubela și Iarina Duma -, au reușit să se califice, numărându-se printre învingători”, ne-a declarat instructoarea Ana Maria Toth, de la Anette Classic Dance Studio Oradea.

Astfel, fetele s-au aflat printre finaliste la secțiunea balet, categoriile junior duet, children group și junior group.

„Felicitări, tuturor, atât fetelor, cât și părinților lor, pentru întreaga muncă, pentru efortul depus la deplasarea și cazarea în Polonia, pentru costume, dar și pentru pregătirile pentru acest concurs”, a menționat interlocutoarea noastră.  

Competiția europeană s-a desfășurat în Kielce, Polonia, și a reunit balerini și dansatori din peste 20 de țări: România, Lituania, Suedia, Germania, Polonia, Ucraina, Italia, Cehia, Slovenia, Republica Slovacă, Belgia, Norvegia, Cipru, Serbia, Finlanda, Muntenegru, Olanda, Ungaria, Latvia și Turcia.

În perioada 15-22 iulie, talentatele noastre balerine vor merge în cantonament și vor participa la un concurs internațional în Italia, la Porto San Giorgio, în urma unei burse de studiu pe care Școala de balet și dans Anette Classic Dance a primit-o de la maestrul Paolo Londi.