Magistratul, în vârstă de 52 de ani, se afla, duminică dimineaţă, acasă, când i s-a făcut rău. Alertaţi de familie, medicii au ajuns la faţa locului şi au încercat să îl salveze, manevrele de resuscitare fiind, însă fără succes.

Potrivit informaţiilor transmise de IPJ Bihor, la data de 4 februarie a.c., la ora 10.18, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Oradea au fost sesizați, în urma unui apel primit de Inspectoratul de Poliție Județean Bihor prin  S.N.U.A.U. 112 că o persoană ar fi căzut în locuința din municipiul Oradea, familia solicitând ajutor medical de urgență. La fața locului, polițiștii orădeni au identificat persoana în cauză ca fiind un bărbat de 52 de ani, din Oradea. 

Din păcate, în ciuda manevrelor de resuscitare efectuate de personalul medical, a fost declarat decesul bărbatului.

„În prezent, nu există suspiciuni că acesta ar fi fost victima vreunei infracțiuni. Cauza exactă a decesului urmează să fie stabilită în urma efectuării necropsiei”, a precizat comisarul şef Alina Fărcuţa, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor. Polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei din cadrul Poliției Municipiului Oradea continuă cercetările în cauză sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru stabilirea cu exactitate a cauzei și împrejurărilor producerii tragicului eveniment. Adrian Brişcan a intrat în magistratură în 1998. A fost procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, avansând ulterior la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, de unde s-a şi pensionat, în anul 2021.