Copiii care au urcat în trenul lui Moș Crăciun, joi, 7 decembrie, au avut parte de mai multe surprize. Polițiștii de prevenire bihoreni i-au învățat cum să aibă o vacanță de iarnă în siguranță.

Polițiștii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul IPJ Bihor au fost prezenți joi, 7 decembrie, în cadrul Campaniei preventive „Sărbători în Siguranță”, în Trenul lui Moș Crăciun, care circulă în perioada sărbătorilor de iarnă pe raza județului Bihor, pe relația Oradea – Bratca, pentru a preveni victimizarea copiilor în preajma sărbătorilor de iarnă. Emoționați și nerăbdători, copiii s-au implicat în jocurile preventive inedite organizate de polițiștii bihoreni, învățând cum să evite pericolele pe stradă, acasă sau la locul de joacă, pe timpul vacanței de iarnă.

Totodată, polițiștii i-au informat pe copii despre riscurile folosirii obiectelor pirotehnice, au discutat despre interacțiunea cu persoane necunoscute, despre comportamentul preventiv la săniuș, la colindat și atunci când circulă pe drumurile publice.

În cadrul acțiunii, a fost organizată o colectă pentru copiii defavorizați, polițiștii de prevenire bihoreni contribuind cu daruri la acțiunea cartabilă, menită să aducă un zâmbet pe buzele celor mici, în pragul sărbătorilor de iarnă.

Totodată, polițiștii au interacționat cu cetățenii prezenți pe peronul stației CFR Oradea, dar și cu cei care călătoreau cu trenul și le-au reamintit cum să se protejeze pentru a nu cădea victime infracțiunilor de furt din poșete, din bagaje sau din buzunare. De asemenea, au fost oferite recomandări pentru prevenirea victimizării prin infracțiuni de înșelăciune sau prin intermediul fraudelor online.