Campania „Mai aproape de părinți”, la Oradea - Ateliere gratuite de psihoeducație
Din dorința de a răspunde nevoii de sprijin a părinților, Asociația „Biblioteca Virtuală Elit”, împreună cu specialiști orădeni în domeniul sănătații, demarează, în luna mai, campania de psihoeducație „Mai aproape de părinți”.
În cadrul campaniei, vor avea loc trei ateliere cu participare gratuită, gândite pentru părinții cu copii de vârste mici (0-5 ani), dar și pentru mămicile în devenire sau aflate în perioada post-partum. În paralel, vor avea loc activități cu copiii înscriși la grupele mici și mijlocii de la Grădinița cu Program prelungit nr. 45, instituție parteneră în cadrul campaniei.
Inițiativa aparține prof. Mirela Silaghi, directorul Asociației „Biblioteca Virtuală Elit”, un spațiu dedicat comunității culturale și educaționale orădene, precum și sprijinirii persoanelor din categorii vulnerabile, și Ioanei Tuță, psiholog clinician și psihoterapeut, care, alături de colegii medici, va oferi informații și expertiză psihologică la fiecare dintre cele trei ateliere prevăzute în campanie.
„Sperăm ca aceasta să fie doar prima dintre inițiativele educaționale din Oradea menite să vină în sprijinul părinților și a copiilor lor. Îi așteptăm cu drag la Biblioteca Virtuală Elit pe toți părinții interesați de tematica abordată la ateliere”, declară prof. Mirela Silaghi.
„A deveni părinte este una dintre cele mai frumoase, dar și dificile călătorii pe care le putem face, plină, deopotrivă, de bucurii și de provocări. Privind în urmă, cu toții ne-am fi dorit, înainte să devenim părinți, să avem acces la mai multă informație, sprijin și resurse privind impactul acestei experiențe asupra diferitelor domenii ale vieții noastre. În 12 mai, împreună cu dr. Alexandra Coloji, medic stomatolog, vorbim despre Cum previn teama de dentist a copilului meu. În plus, prin parteneriatul pe care l-am realizat cu doamna director Sanda Caba, de la Grădinița nr. 45, căreia îi mulțumim pe această cale pentru deschidere, avem planificate, de-a lungul întregii luni, activități educative pentru copiii din grupele mici și mijlocii din grădiniță, pe tema susținerii sănătății orale, urmând ca părinții acestora să obțină suport informațional și strategii pentru imersarea blândă în mediul stomatologic și pregătirea psihologică pentru prima vizită la dentist, la primul atelier din campanie”, a menționat Ioana Tuță, psiholog clinician și psihoterapeut.
În 19 mai, va avea loc un atelier pentru viitoarele mămici, unde dr. Ioana Zaha, medic specialist obstetrică-ginecologie, va oferi suport și informații despre schimbările fiziologice și psihologice ale mamei după naștere.
Cel de-al treilea atelier, intitulat „Sănătatea emoțională a copilului meu”, va avea loc în 26 mai. „Cu acest prilej, împreună cu dr. Sanda Țăgureanu, medic psihiatrie pediatrică, vom discuta despre nevoile psiho-emoționale ale copiilor și cum putem să le adresăm pentru a construi relații de siguranță, la atelierul Sănătatea emoțională a copilului meu”, a precizat Ioana Tuță.
Toate atelierele din campania „Mai aproape de părinți” vor avea loc în zilele de joi, de la ora 18.00, la Biblioteca Virtuală Elit, B-dul Dacia nr. 106 bl AM5, iar înscrierea se poate face telefonic, pe e-mail sau completând formularul aferent evenimentului creat pe Facebook.
Inițiativei de a veni mai aproape de părinți li se alătură și invitați din Cluj-Napoca și București, care vor desfășura ad hoc un atelier pentru sănătatea familiei și cum poate fi aceasta sprijinită folosind ca adjuvant uleiurile esențiale pure. Bogdan și Simona Buburuz, specialiști certificați doTerra, alături de dr. Andrei Penescu, medic obstetrică-ginecologie și Alexandra Penescu, asistent medical, vor susține, astfel, în 12 mai, de la ora 19.15, după încheierea primului atelier din campanie, o întâlnire demonstrativă pentru publicul orădean, tot la Biblioteca Virtuală Elit.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.