În cadrul unei acțiuni desfășurată la nivel național, polițiștii orădeni, împreună cu jandarmi din cadrul IJJ Bihor și cu Poliția Locală Oradea, au desfășurat, în data de 30 decembrie, o serie de acțiuni în zona centrelor comerciale din municipiul Oradea, pentru prevenirea și combaterea noului coronavirus.

Poliţiştii au verificat, în cadrul acţiunilor, modul în care sunt respectate prevederile Legii nr.55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efector pandemiei de Covid 19. Astfel, în cadrul activităţilor desfăşurate în cursul serii de 30 decembrie, în municipiul Oradea, au fost verificate 10 centre comerciale și supermarketuri și au fost legitimate 76 de persoane.

Pentru abaterile constatate, au fost aplicate 8 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea măsurilor individuale de protecție, din care 6 cu avertisment și 2 cu amenzi în valoare totală de 1.000 de lei.

Ca în fiecare an, poliţiştii bihoreni au fost la datorie şi în perioada sărbătoririi trecerii dintre ani şi au acționat pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică pe raza întregului judeţ, pentru reducerea riscului rutier, dar şi pentru limitarea răspândirii virusului Covid-19.

Alături de poliţişti au acționat în sistem integrat şi reprezentanţi ai celorlalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, dar şi ai altor instituţii cu atribuţii pe linie de control de la nivel judeţean.