Ziua Mondială de luptă împotriva Tuberculozei a fost marcată și-n acest an la Oradea.

La invitația Fundației Romanian Angel Appeal, Direcţia de Asistenţă Socială Oradea s-a alăturat, ca partener, organizațiilor membre ale parteneriatului StopTB România, a cărei viziune este o Românie fără tuberculoză.

Misiunea parteneriatului este promovarea în România a dreptului fiecărei persoane aflate la risc de îmbolnăvire sau diagnosticată cu tuberculoză, la informare, diagnostic, tratament corect și complet până la vindecare și la servicii de suport adecvate. 

Anual, la 24 martie, este marcată în toată lumea Ziua Mondială de Luptă împotriva Tuberculozei, cu scopul conștientizării efectelor acestei boli asupra sănătății publice la nivel global.

În acest sens, vineri, 24 martie, clădirea Direcției de Asistență Socială Oradea a fost iluminată în roșu, culoarea luptei împotriva tuberculozei, ca semn al solidarității și implicării în lupta împotriva tuberculozei.

„Tuberculoza nu este boala sărăciei, se transmite prin aer și nu alege, nu ține cont de starea materială, dar important este faptul că poate fi tratată și, în primul rând, poate fi prevenită. Cu cât este mai repede diagnosticată boala și tratată corespunzător, cu atât vindecarea este mai ușoară”, transmit reprezentanții DAS Oradea.