La Oradea a debutat cea de-a VI-a ediție a Competiției de fotbal în sală Calix Sacerdotum, având la start zece echipe de preoți și persoane consacrate din șase dieceze romano-catolice și patru eparhii greco-catolice.

Competiția organizată de Clubul Sportiv Român este o oportunitate ca preoții și persoanele consacrate din toată țara să interacționeze și în afara spațiului liturgic.

Participanții beneficiază de un program atât sportiv, cât și spiritual, debutul meciurilor fiind precedat de o Sfântă Liturghie prezidată de PS Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea.

Sorin Manta, profesor de educație fizică și sport și organizatorul competiției Claudiu Roznovszky au declarat: „Ne bucurăm că putem facilita aceste momente sportive, deoarece preoții și persoanele consacrate, pe lângă misiunea de a vesti Evanghelia, au și un important rol educațional în comunitățile din care fac parte. Prin puterea exemplului, ei pot promova un stil de viață sănătos și pot inspira dragostea de sport, în special în rândul adolescenților și al tinerilor”.

După disputarea meciurilor, echipa câștigătoare va reprezenta România la Campionatul European de Fotbal pentru Preoți, care se va disputa la Timișoara, în februarie 2023.

Meciurile se vor disputa în Sala de Sport din comuna Borș, Bihor.

„Dorim să mulțumim pe această cale organizatorilor practici, Eparhia greco-catolică de Oradea, în special părinților Antoniu Suciu, Mihai Terec și pr. rector Anton Cioba, care, sub oblăduirea PS Virgil Bercea, au făcut posibilă această întâlnire de comuniune și sport”, au transmis organizatorii.