Sâmbătă, 6 martie, de la ora 10.00, orădenii care sunt curioși să participe la o sesiune de grădinărit sunt așteptați pe strada Sofiei. Cei prezenți vor contribui la dezvoltarea Grădinii comunitare Péter Bácsi, proiect implementat de Asociația Grund Community și finanțat prin Fundațiile Comunitare România.

Proiectul Grădina Comunitară Péter Bácsi își propune o serie de activități de amenajare a unei grădini comunitare urbane și organizarea unor ateliere de formare în domeniul grădinăritului sustenabil. Proiectul își dorește să construiască și să dezvolte o comunitate de grădinari, care în contextul amenajării grădinii urbane de pe strada Sofiei să aibă ocazia să se întâlnească pentru activități comune de grădinărit, dar și să participe la ateliere de învățare pe teme în domeniul grădinăritului sustenabil. Până acum au fost organizate evenimente comunitare legate de recoltă, Ziua Castanului (eveniment organizat în Parcul Libertății), activități de conservare a legumelor, iar în continuare vor fi construite straturi înălțate și vor fi organizate vizite săptămânale pentru familiile cu copii.
„Îmi place tare mult să petrec timpul în grădina comunitară, să mă joc şi să alerg împreună cu Róza, prietena mea. Ne place să ne urcăm în copaci și să le dăm nume. De exemplu, i-am dat numele de Favilon unui copac simpatic nouă”, a povestit Juli, una dintre participantele la activități.
„Îl protejăm pe Favilon, căci e copacul nostru preferat, i-am pus un gărduleţ şi am plantat mușchi în jurul lui. Atunci când au fost montate căsuțele pentru a fi hrănite păsările, au fost bătute cuie în copaci, de aceea am îmbrăţisat copacii, ca să nu-i doară aşa tare”, a mai povestit Juli.
Orădenii care sunt pasionați de grădinărit se pot înscrie la atelierul care va avea loc sâmbătă, 6 martie, când asociația organizează o zi dedicată însămânțării și polenizării. Înscrieri se pot face la numărul de telefon 0722/603-731, Bordás Szabolcs.
De asemenea, cei care nu au ajuns la Ziua Porților Deschise pot programa o vizită, prin email, la adresa bordaska@gmail.com.