Administraţia Domeniului Public Oradea a decis ca duminică, 9 mai, de Paştele Morţilor, să prelungească accesul publicului în Cimitirul Municipal Rulikowski, acesta fiind permis în intervalul orar 8.00 - 21.00.  Accesul auto va fi permis doar în schimbul unei taxe de 50 de lei.

Prin excepție, vor avea acces gratuit persoanele cu handicap locomotor sau cu mobilitate redusă, în baza legitimației care atestă acest fapt, afișată pe parbrizul autovehiculului. De menționat că abonamentele lunare auto nu vor fi valabile în ziua de duminică, 9 mai.

„În cursul zilei de sâmbătă, 8 mai, accesul auto în cimitir va fi permis, cu precizarea că, în caz de aglomerație, intrarea se va face pe poarta principală, iar ieșirea, pe poarta dinspre cartierul Europa. Viteza de deplasare în incinta cimitirului va trebui menținută la maximum 15 km/h, iar parcarea se va face fără a deranja accesul pietonilor şi traficul auto. Cei care doresc unelte (sape, greble, lopeţi, mături etc.) pentru aranjarea mormintelor le pot obţine la intrarea în cimitir, pe bază de buletin”, a precizat Loredana Buz, purtătorul de cuvânt al ADP Oradea, adăugând că Administrația Cimitirului Municipal le recomandă aparținătorilor să nu aprindă lumânări în preajma coroanelor, pentru a evita eventualele incidente neplăcute.

Începând din 1 aprilie și până în 31 august, accesul publicului în incinta Cimitirului este permis între orele 8.00 - 20.00.