Drumul de legătură dintre Oradea și Autostrada Transilvania - Finalizare înainte de termen
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, aflat ieri într-o scurtă vizită pe şantierul din Bihor, a declarat că sunt șanse reale ca pe cei 19 km ai drumului care face legătura dintre Oradea și A3 circulația să fie deschisă anul acesta, lucrarea fiind realizată în proporţie de 73%.
Drumul care leagă municipiul Oradea de Autostrada Transilvania (A3) ar putea fi deschis până la sfârșitul anului, înainte de termenul din contract aprilie-mai, 2024, a transmis marți, pe șantierul din Bihor, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, care a inspectat traseul din elicopter. Drumul are o lungime totală de 19 kilometri, iar profil de drum expres pe 13-14 km. Firma Strabag a început lucrările în primăvara anului trecut, iar acum este la 73 % execuție.
„O companie serioasă (Strabag - n.r.), care are toate șansele să termine această lucrare de aproape 20 de kilometri, importantă pentru municipiul Oradea, înainte de termen. Termenul ar fi undeva în aprilie - mai anul viitor. Dacă lucrurile s-ar desfășura în regulă, există șanse să poată fi dată în circulație la sfârșitul acestui an. Important este că sunt în grafic, aveți noroc de companie serioasă, care își face treaba, pentru că pe alte șantiere lucrurile nu stau chiar așa”, a declarat ministrul Transporturilor, aflat în vizită pe șantier.
„Șanse reale ca pe cei 19 km ai drumului care face legătura dintre Oradea și A3 circulația să fie deschisă anul acesta! Antreprenorul este bine mobilizat încă din luna martie 2022 când a fost dat Ordinul de începere. După 1 an și 5 luni, constructorul a ajuns la un stadiu fizic de 73%”, a transmis, ulterior, ministrul Grindeanu.
„Mobilizare bună pe șantierul drumului de legătură dintre centura Oradea şi A3 (Biharia). Deși termenul contractual de finalizare a acestui obiectiv este luna martie 2024, situația din teren ne îndreptățește să credem că cei aproximativ 19 km ai acestui drum vor fi deschiși circulației până la sfârșitul acestui an. Mobilizarea constructorului și stadiul fizic actual, 73%, coroborate cu condițiile atmosferice, fac posibil acest lucru. Este un proiect complex care prevede și construcția a 3 noduri rutiere, 9 pasaje, 3 poduri și 31 de podețe”, menţionează Cristian Pistol, directorul general al CNAIR.
Valoarea contractului finanțat prin Programul Transport 2021-2027 este de 545,9 milioane lei fără TVA.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.