Ecografele de ultimă generație - Au ajuns în spitalele din Bihor
Veste bună pentru medicii și pacienții din județ. Spitalele din Beiuș, Marghita, Aleșd și Salonta au fost dotate cu echipamente medicale de ultimă generație, printr-un proiect cu fonduri europene, în valoare de peste 9.47 milioane de euro.
Fiecare unitate medicală a fost dotată cu câte două ecografe doppler. Acestea redau imagini de calitate superioară și au o eficiență crescută în examinare. Pot fi ultilizate pentru ecografii abdominale, cardiace, vasculare, ecografii pediatrice și neonatologice, ecografii ginecologice, etc. fiind utile în domenii precum radiologie, medicină internă, pediatrie, obstetrică, ginecologie sau chirurgie, ATI.
Echipamentele au fost achiziționate în cadrul „Proiectului integrat pentru dezvoltare durabilă în zona montană a judeţului Bihor, îmbunătăţirea accesului şi dezvoltării serviciilor de sănătate în caz de intervenţii medicale în situaţii de urgenţă”. Valoarea totală a contractului este de aproape 1,97 de milioane de lei, licitația fiind câștigată de REGIO MED. Achiziția a fost realizată de primăria Oradea, partener în cadrul proiectului alături de Consiliul Județean Bihor, liderul de proiect, și primăriile Beiuș, Marghita, Aleșd și Salonta.
Proiectul presupune investiţii în infrastructura medicală și socială, care contribuie la dezvoltarea națională, regională și locală, reducând inegalitățile în ceea ce privește statusul de sănătate, promovând incluziunea socială prin accesul îmbunătățit la serviciile sociale, culturale și recreative și tranziția de la serviciile instituționale la cele comunitare. Valoarea totală a proiectului este de peste 9.47 milioane de euro.
Pe lângă ecografele achiziționate, în cadrul proiectului, municipiul Oradea a implementat un sistem de telemedicină (toate unitățile medicale din proiect fiind interconectate la rețeaua de telemedicină) iar Spitalul Judeţean de Urgenţă Oradea s-a dotat cu tehnică medicală: două aparate de radiografie digitală, două aparate Laringoscop video cu ecran LCD și stocare date, un aparat Angiograf un aparat CT Urgență, un aparat Scintigraf CT pentru diagnosticele oncologice și endocrine și se va dota o secție ATI cu 10 paturi.
Mai mult, Universitatea din Oradea prin Facultatea de Medicină şi Farmacie va reconstrui o clădire pentru înfiinţarea Centrului de formare continuă de abilităţi practice în domeniul sănătăţii.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.