Peste opt sute de poliţişti bihoreni vor fi la datorie, pe durata sărbătoririi Paştelui catolic şi a Floriilor ortodoxe, pentru liniştea şi siguranţa cetăţenilor. De asemenea, pompierii și paramedicii sunt pregătiți să intervină.

În perioada 7 -  10 aprilie a.c., în contextul celor două mari sărbători creştine din acest sfârşit de săptămână, Paştele catolic şi Floriile ortodoxe, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bihor va mobiliza efective suplimentare. Astfel, peste 800 de poliţişti bihoreni de la ordine publică, poliţie rutieră, arme, economic, investigaţii criminale, transporturi și de la alte structuri se vor afla în stradă și în proximitatea locurilor unde au loc manifestări publice specifice acestor sărbători. Pentru sărbători în siguranță, peste 95 de patrule de siguranţă publică vor acţiona zilnic, pe raza județului Bihor, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale. Se va acorda o atenţie deosebită zonelor bisericilor și lăcașurilor de cult, în care urmează a se desfăşura ceremonii și slujbe religioase, dar și zonelor cu mare fluenţă de public, în care vor avea loc activităţi culturale, sportive sau de agrement, pentru menţinerea unui climat corespunzător de siguranţă, prevenirea infracţiunilor cu violenţă şi a furturilor. De asemenea, personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Crișana” va fi la datorie. Astfel, peste 180 de pompieri bihoreni sunt pregătiți să intervină în orice moment, pentru salvarea vieților și bunurilor oamenilor, stingerea incendiilor și gestionarea situațiilor de urgență generate de fenomenele hidrometeorologice periculoase. Răspunsul la urgențele medicale va fi asigurat de către cele 11 echipaje ale SMURD Bihor, din care 10 de pompieri militari paramedici și un echipaj de terapie intensivă mobilă, precum și 12 echipaje de descarcerare din cadrul subunităților inspectoratului.

Poliţia de Frontieră se aşteaptă la creşteri ale valorilor de trafic

Poliţia de Frontieră a transmis că în aceste zile se preconizează o creştere semnificativă a valorilor de trafic în punctele de trecere a frontierei, în mod special la graniţa cu Ungaria, ca urmare a faptului că mulţi cetăţeni români aflaţi în state ale Uniunii Europene, revin în ţară de sărbători. La nivelul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea  au fost dispuse măsuri pentru întărirea dispozitivului de supraveghere şi control la frontiera de stat. În această perioadă, atât în punctele de trecere a frontierei, cât şi în zona de frontieră, peste 450 de poliţişti desfăşoară zilnic, la nivelul întregii ţări, activităţi de supraveghere şi control precum şi pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii transfrontaliere. Dacă situaţia o impune, vor fi suplimentate arterele de control pe sensul de intrare în ţară, până la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere a frontierei. De asemenea, pentru operativitate, poliţiştii de frontieră au în dotare staţii mobile de control care pot fi folosite în punctele de trecere a frontierei cu trafic crescut. Poliţia de Frontieră a mai anunţat, că, în acest sfârșit de săptămână, când se sărbătoreşte Paștele Catolic, pe teritoriul Ungariei, circulaţia autovehiculelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone este oprită. În perioada respectivă, traficul de călători şi autoturisme prin punctele de trecere a frontierei se va desfăşura în condiţii normale.

Cetăţenii români şi străini care trebuie să tranziteze frontiera națională în această perioadă sunt sfătuiţi să folosească toate punctele de frontieră deschise în regim internaţional și să consulte aplicaţia Trafic on-line, disponibilă pe pagina de internet a Poliției de Frontieră - www.politiadefrontiera.ro.