La finele săptămânii trecute a avut loc, la Biblioteca Judeţeană Gheorghe Şincai cea de a IV-a ediţie a expoziţiei intitulate Alegoria naturii, un eveniment organizat de Asociaţia Art Flora în parteneriat cu instituţia gazdă.

A devenit o tradiţie pentru cursanţii care urmează atelierele de artă plastică susţinute de profesoara Florina Silvia Iepure, ca lucrările lor să ajungă în faţa publicului orădean. Cursanţii, înscrişi la atelierele Asociaţiei Art Flora şi la atelierele Clubului Copiilor Marghita, participă în fiecare vară la o tabără de creaţie în Munţii Apuseni, iar din lucrările realizate cu acest prilej se alcătuieşte o expoziţie de artă. „Acest mediu, al naturii, al muntelui, le dă posibilitatea să se deconecteze de factorii externi disturbatori şi le facilitează creativitatea şi performanţa. Învaţă să exploreze, să analizeze şi să lucreze interacţionând cu oameni care împărtăşesc aceleaşi emoţii şi înclinaţii ca şi ei”, a explicat profesoara.

Anul 2021 a fost un an special pentru că le-a adus participanţilor oportunitatea de a vernisa două expoziţii, după o lungă pauză pricinuită de pandemie: Alegoria Naturii ediţia a III-a (iunie 2021) şi Alegoria Naturii ediţia a IV-a (septembrie 2021). „În această expoziţie sunt prezenţi 12 cursanţi, cu vârste cuprinse între 10 şi 19 ani, care prezintă 34 de exponate”, a spus Florina Silvia Iepure. „Lucrările pe pânză sunt în tehnici diferite, de la acrilic şi spray la tehnică mixtă. Putem să observăm în compoziţia tablourilor dinamica care reflectă atitudinea artiştilor în faţa spaţiului deschis, a stratului materializat prin structuri ce leagă tărâmuri de vis, imaginare”, a explicat coordonatoarea tinerilor. Printre titlurile care se regăsesc în expoziţie amintim: Zilele munţilor, Franken-cocoşul, Mâna coşmarului, Somnul nimfelor, Gardianul peşterii, Legendele lui Nyuszi, sau Zeul Pan Modern.
Expoziţia decorează holul din principal, de la parterul bibliotecii şi va întâmpina orădenii care trec pragul instituţiei timp de două săptămâni.