Aproximativ 2.000 de puieți de stejar, cer şi frasin au fost plantați de pompierii militari bihoreni sâmbătă, 18 martie, în cadrul acțiunii „O pădure de la zero”. Alături de ei, la acțiune au participat și jandarmii bihoreni.

Peste 100 de pompieri militari bihoreni s-au alăturat proiectului „unOMunPOMoŢARĂ...#oLUME!”, implicându-se activ, alături de numeroși alți voluntari, în acțiunea de împădurire „O pădure de la zero”, care face parte din inițiativa națională „Plantăm Speranță”.

De la primele ore ale dimineții, pompierii din cadrul Detașamentelor 1 și 2 Oradea, precum și cei de la sediul inspectoratului, mulți dintre ei însoțiți de membrii familiilor lor, au fost prezenți în satul Leş, comuna Nojorid, unde, „înarmați”, de această dată, cu  sape, cazmale și alte accesorii specifice unor astfel de intervenții, au plantat aproximativ 2.000 de puieți de stejar, cer şi frasin, contribuind la protejarea mediului înconjurător și în afara misiunilor specifice. 

Acțiunile voluntare în sprijinul comunității, desfășurate permanent, în diferite moduri, de pompierii bihoreni, au un scop identic cu cel al profesiei pe care și-au ales-o: salvarea și protejarea oamenilor, bunurilor acestora și mediului înconjurător, iar astfel de activități, care au un impact pozitiv asupra vieții semenilor și a comunității în ansamblul ei, vor continua și pe viitor.

„Felicităm echipa organizatoare, numeroșii copii prezenți, care au fost un exemplu de implicare, responsabilitate și hărnicie și pe toți ceilalți voluntari care azi au ales să „planteze speranță””, se afirmă într-un comunicat al ISU Bihor semnat de locotenent-colonelul Camelia Roşca.

Conform jandarmilor, în total, au fost plantați 20.000 puieți de stejari cer și frasini, pe o suprafață de 5 ha de teren.

„Fiind parte a comunității, implicarea noastră este firească și încurajăm cât mai mulți voluntari să participe la astfel de activități pentru a da un exemplu frumos viitoarelor generații”, se afirmă în comunicatul janramilor în care se mai subliniază că Jandarmeria Bihor participă din 2019, anual, la proiect.