Au mai rămas trei săptămâni până la unul din cele mai frumoase și așteptate momente ale anului: marea deschidere a Târgului de Crăciun Oradea. Ediția 2018 va debuta chiar de Sfântul Nicolae, în 6 decembrie, fiind cadoul Moșului pentru orădeni.

Astfel, din data de 6 decembrie și până în ultima zi a anului, în Piața Unirii, vizitatorii se vor putea bucura de frumusețea sărbătorilor de iarnă într-un decor desprins din povești, din care nu vor lipsi mii de luminițe, decorațiuni și suveniruri hand-made. De asemenea, pe toată perioada Târgului de Crăciun, vor fi prezentate tradiții autohtone, concerte live și bunătăți culinare.

Ediția 2018 a Târgului de Crăciun va aduce în Oradea nu mai puțin de nouă concerte live cu artiști români și internaționali, dar și numeroase momente artistice cu datini și tradiții bihorene.

„Ne-am dorit ca marea deschidere a ediției de anul acesta a Târgului de Crăciun să fie una cu totul specială, așa că am invitat-o alături de noi pe Inna, o artistă autohtonă de renume internațional, care va urca pe scena din Piața Unirii în 6 decembrie, de la ora 19.00. Tot în primul weekend de eveniment vom avea parte de concerte live susținute de Distinto și Marius Mihalache & Taraf”, a anunțat Mihai Jurca, directorul Asociaţiei pentru Promovarea Turismului din Oradea şi Regiune, ieri, într-o conferinţă de presă.

Seria concertelor va continua în data de 12 decembrie, cu un spectacol susținut de Ansamblul „Icoane” - 100 pentru România. Joi, 13 decembrie, la Târgul de Crăciun va evolua Ștefan Hrușcă, un artist desăvârșit, care îi va purta pe cei prezenți în lumea magică a Crăciunului așa cum numai el știe să o facă.

Sărbătoarea va continua pe 14, 15 și 16 decembrie, cu un concert aniversar „Celelalte Cuvinte”, un spectacol special oferit de trupa Gospel Touch Choir din UK și cu un recital a capella alături de grupul Blue Noise.

În fiecare zi de sâmbătă și duminică, Târgul de Crăciun va fi însuflețit de Ansamblul Folcloric Bihorul, care va prezenta spectacole cu datini și tradiții bihorene de Crăciun și colinde, pe ulița „satului”.

În 20 decembrie, pe scena din Piața Unirii, va urca Ansamblul Artistic Profesionist Crișana pentru un minunat concert de colinde, iar în 22 decembrie Florin Ștefan îi va încânta pe orădeni cu un concert arhaic.

Seara de Revelion nu putea să fie altfel decât spectaculoasă, așa că trecerea dintre ani va fi sărbătorită cu Alessia Gerardi & Fracassoni (IT) și cu un spectacol fabulos de artificii.

Casa lui Moș Crăciun

Programul evenimentului va cuprinde numeroase activități și momente specifice sărbătorilor de iarnă, de la concerte de colinde la ateliere de îndemânare pentru copii sau căsuțe cu suveniruri și cadouri pentru cei dragi.

Clădirile din Piața Unirii vor îmbrăca haine de sărbătoare, pe acestea urmând a fi realizate proiecții tematice, iar bradul și globul gigant vor fi pregătite să înfrumusețeze fotografiile celor prezenți. Unul din principalele puncte de atracție ale Târgului de Crăciun este patinoarul, care îi va aștepta și anul acesta pe amatorii de distracție pe patine.

Dulce sau sărat, condimentat sau ușor picant, Târgul de Crăciun Oradea va avea câte ceva pentru toți gurmanzii.

Anul acesta, Moș Crăciun se mută la Oradea. Și, pentru ca șederea celui mai așteptat Moș să fie cât mai plăcută, organizatorii Târgului i-au pregătit acestuia o casă exact ca-n poveștile copilăriei. Aici, Moșul îi va aștepta pe copii cu povești și legende de Crăciun, dar și cu scrisori pline cu dorințe. Legenda spune că Moșul are o căsuță poștală fermecată, iar dorințele care ajung în ea se îndeplinesc în noaptea magică de Ajun.

Întâlniri cu Moș Crăciun vor avea loc astfel: în 6 decembrie, între orele 19.30 - 22.00; 7 decembrie, orele 18.00 - 21.00; 8 decembrie, orele 17.00 - 21.00; 9 decembrie, orele 17.00 - 21.00; 14 decembrie, orele 18.00 - 21.00; 15 decembrie, orele 17.00 - 21.00; 16 decembrie, orele 17.00 - 21.00; 21 decembrie, orele 19.30 - 22.00; 22 decembrie, orele 15.00 - 19.00; 23 decembrie, orele 16.00 - 19.00.

Decor și armosferă magică

Începând cu patinoarul veseliei și continuând cu proiecțiile magice pe clădiri, concertele de colinde, multitudinea de decorațiuni de Crăciun și mâncărurile apetisante, toate vor contribui la atmosfera de poveste a Târgului de Crăciun din Oradea. Mai mult, căsuțele cu bunătăți vor avea, anul acesta, un decor cu totul special, asemănător unui tărâm de poveste.

Marea deschidere a Târgului de Crăciun va avea loc în 6 decembrie, de la ora 18.00. Evenimentul se va desfășura de luni până joi, între orele 14.00-21.00, precum și de vineri până duminică, între orele 12.00-22.00.