Municipalitatea orădeană a anunţat că trei operatori economici au depus oferte pentru proiectul „Unitate de producție cogenerare de înaltă eficiență pentru înlocuirea blocului 1 existent”, prin care va fi modernizat blocul de cogenerare al CET, fiind instalată o sursă nouă de producere a energiei electrice şi termice.

Termenul limită de depunere a fost 11 octombrie, dată până la care au fost depuse trei oferte de către următorii agenți economici: asocierea formată din SC Elsaco Electronic SRL - lider de asociere, SC Energomontaj SA - asociat, având subcontractant pe E.ON Energie România; asocierea formată din SC Loial Impex SRL - lider de asociere, Engul SRL - asociat 1 şi SC Moldproiect ASD SRL - asociat 2, avându-l subcontractant pe SC Instal Expert SRL; asocierea formată din SC Pumps Expert SRL - lider de asociere și International Montage Maintenance SA - asociat, avându-i subcontractanți pe SC Tiab SA și SC Moldocor SA.

Proiectul este finanțat în cadrul programului guvernamental „Termoficare” și există semnat un contract de finanțare între Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) și Primăria municipiului Oradea. Finanțarea va fi suportată în următoarele cote (conform prevederilor programului) după cum urmează: minimum 15% din surse de la bugetul local; până la 85% de la bugetul de stat. Valoarea contractului de finanțare este de 157.663.285,32 lei (TVA inclus), din care: 134.013.792.52 lei contribuția MDLPA (85% din cheltuieli eligibile); 23.649.492,80 lei contribuția Municipiului Oradea (15% din cheltuieli eligibile); la care se adaugă suma de 10.118.553,29 lei (cheltuieli neeligibile) aflate în sarcina Municipiului Oradea.

Scopul proiectului este de a contribui la creșterea competitivității și eficienței întregului sistem de termoficare prin modernizarea tuturor componentelor sistemului de termoficare din Oradea.