Surse din rândul anchetatorilor care încearcă să elucideze toate aspectele în dosarul crimei de la Oradea, din 15 martie, susţin că Adrian Hladii, interlopul acuzat de uciderea Daliei Duca, nu a încercat să se sinucidă, ci a încercat să scape de poliţişti, căderea lui de la etajul patru fiind, de fapt, un accident. CRIŞANA vă prezintă un posibil scenariu al faptelor, cu menţiunea că varianta oficială va fi prezentată în această săptămână de anchetatori.

Adrian Hladii se afla, sâmbătă, 18 martie, în apartamentul mamei sale din cartierul Nufărul. Poliţiştii s-au deplasat la adresa respectivă cu un mandat de percheziţie, însoţiţi de soţia bărbatului. Femeia este cea care le-a deschis anchetatorilor uşa apartamentului. După ce au intrat în locuinţă, poliţiştii au observat că uşa uneia dintre camere este blocată. Mascaţii, înarmaţi, se pregăteau să intre în încăpere, convinşi fiind că suspectul este înăuntru. Potrivit surselor citate, în momentul în care şi-a dat seama că este încolţit, Hladii a încercat să scape, pe geam. A ieşit în afara apartamentului, ţinându-se de pervaz cu o singură mână, şi ar fi încercat să pătrundă, tot pe geam, într-un apartament de la etajul inferior.

A încercat să fugă

„Avea 130 de kilograme. La mâna stângă era rănit şi nu s-a putut ţine decât cu mâna dreaptă. A încercat să se balanseze şi să intre cu picioarele în apartamentul de la etajul trei. Nu a încercat nicio clipă să se sinucidă, a încercat să scape. Apoi s-a auzit un urlet şi a căzut”, a declarat o sursă din rândul anchetatorilor. Referitor la rănile suferite de Hladii, reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor au precizat, săptămâna trecută că, pe corpul acestuia, nu au fost găsite urme de împuşcare. Greşit, susţin aceleaşi surse, potrivit cărora rănile suferite de suspect la mâna stângă provin de la alice, aşa explicându-se şi urmele de sânge găsite în locul în care Hladii a abandonat maşina şi cadavrul tinerei de 24 de ani.

„A făcut ceva, acolo, unde a abandonat maşina. În scaunul autoturismului s-au găsit mai multe alice, şi în mâna lui. Urmele de sânge descoperite la faţa locului nu pot proveni de la nişte răni superficiale sau de la zgârieturi”, a precizat aceeaşi sursă. În privinţa traseului exact pe care l-a avut interlopul în zilele care au trecut de la crimă şi până sâmbătă, există informaţii că acesta ar fi schimbat mai multe locaţii. Hladii ar fi fost ajutat în tot acest timp să se ascundă, inclusiv în afara oraşului. Tot potrivit unor surse din anchetă, interlopul şi-ar fi pregătit chiar şi plecarea din ţară, existând indicii că ar fi apelat la o persoană care să vină să îl preia din România şi să îl transporte în afara graniţelor.

Maşina abandonată, găsită de un... timişorean

Tot din informaţiile neoficiale obţinute referitor la acest caz, maşina interlopului, cu trupul neînsufleţit al Daliei Duca, a fost găsită într-un mod cel puţin bizar.

„Un cetăţean din Timişoara a fost cel care a găsit maşina. Avea mijloc de transport către casă doar după amiaza şi a decis să se plimbe până atunci, să îi treacă timpul. E ciudat, într-adevăr, dar omul a decis să se plimbe pe malul Crişului, în zona respectivă. A observat petele de sânge şi maşina. Şi-a sunat un prieten din Timişoara şi i-a spus unde este şi ce vede. Amicul i-a recomandat să sune la Poliţie. După ce s-a apropiat de autoturism şi-a dat seama că ceva nu este în regulă şi şi-a sunat un alt prieten. Şi acesta i-a spus să sune la Poliţie. Atunci a sunat la 112. Când a comunicat numărul autoturismului, am intrat toţi în alertă”, a declarat aceeaşi sursă.

Relaţii zbuciumate cu victima

În ceea ce priveşte relaţia dintre interlop şi victimă, se pare că ancheta confirmă faptul că Hladii o ameninţa pe Dalia Duca, dar şi că fata a fost agresată, inclusiv fizic, de mai multe ori, de către fostul iubit. Cu toate acestea, tânăra nu a sesizat niciodată autorităţile. În schimb, ea ar fi urmat să fie trimisă în judecată în curând, după ce un bărbat a depus o plângere pe numele ei, susţinând că a fost agresat şi muşcat de Dalia Duca după o ceartă pentru un loc de parcare. Aceleaşi surse din rândul anchetatorilor au mai susţinut că pe numele tinerei au mai existat diverse plângeri sau reclamaţii, în niciuna dintre acestea Dalia Duca nefiind însă victimă.

Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor au precizat, săptămâna trecută, că nu vor mai face publice alte informaţii referitor la acest caz, până la finalizarea anchetei.