Reprezentanți ai IPJ Bihor - Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității s-au întâlnit vineri, 7 octombrie, cu seniorii care frecventează centrele sociale multifuncționale aflate în subordinea Direcției de Asistență Socială Oradea.

Având în vedere că de multe ori vârsta a treia este acompaniată de singurătate și izolare, Direcția de Asistență Socială Oradea a venit în sprijinul vârstnicilor din comunitate, pentru ca viața socială a acestora să nu fie compromisă, punând la dispoziția lor centrele multifuncționale din cartiere.

Vineri, 7 octombrie, doi reprezentanți ai IPJ Bihor - Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, comisar Bogdan Axinte și agent șef Răzvan Chebeleu, s-au întâlnit cu seniorii care frecventează centrele sociale multifuncționale. Evenimentul a făcut parte din seria de activități preventive menite să combată situațiile de victimizare a persoanelor vârstnice. 

„Seniorii noștri au fost informați despre diversitatea modurilor de operare utilizate de hoți și ale permanentelor specializări a acestora. Astfel, o persoană informată este pe jumătate păzită de astfel de incidente. Mulțumim Inspectoratului de Poliție Județean Bihor pentru implicare!”, au transmis reprezentanții Direcției de Asistență Socială Oradea.

În prezent toate cele patru centrele multifuncționale din cartiere, respectiv Rogerius II, Nufărul, Ioșia I și Ioșia II, sunt deschise și găzduiesc activități care răspund nevoilor de cunoaștere a membrilor comunității, fie ei bunici, părinți, copii și persoane cu dizabilități, persoane dornice să socializeze și să petreacă timp bun împreună.