Dintre proiectele propuse de orădeni, 37 au fost selectate pentru a primi bani de la bugetul local, de la debutul programului de bugetare participativă și până în prezent, în cele trei sesiuni, respectiv 2017, 2018 și 2022.

Primăria Oradea anunţă că, din 17 iulie, începe cea de-a patra sesiune, așa că orădenii pot să propună unul sau mai multe proiecte prin care să îmbunătățească calitatea vieții în cartierul în care locuiesc. În 2017 debuta prima sesiune a programului de bugetare participativă, în cadrul căruia au fost selectate 10 proiecte și tot atâtea (10 proiecte), un an mai târziu, respectiv în sesiunea din 2018. Din cele 20 menționate au fost finalizate 10, astfel: Digitalizare la Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu”; Amenajare pistă de alergare din tartan în parcul Salca; Amenajare parc destinat (și) copiilor cu dizabilități în Ioșia; Sala Multifuncțională la Liceul Teoretic „Lucian Blaga” Oradea; Modernizare Piața Tineretului din Velența; Bike-sharing; Coridor verde în Cartierul Grigorescu; Iluminarea LED a trecerilor de pietoni nesemaforizate; Amenajare parc şi spaţii publice în Cartierul Tineretului; Extinderea accesului pe Malul Crișului: Silvaș – Făcliei. La trei dintre acestea s-a renunțat întrucât, în urma analizelor tehnice de fezabilitate, situației juridice sau a corelării cu alte investiții publice, s-a constatat imposibilitatea implementării lor. Alte patru proiecte se află în diferite faze de execuție, respectiv modernizarea Parcului Petofi, construirea parcării supraetajate a Spitalului Clinic Județean Bihor, realizarea unui parc de recreere și sport în cartierul Episcopia și modernizarea ștrandului Ioșia.

Pentru 3 proiecte nu au fost contractate documentații tehnice, fiind în analiză mai multe variante de implementare: Reamenajare Cimitir Neolog Evreiesc în Oradea cu scop turistic; Monument “Meridianul Zero” în Cetatea Oradea;

Reabilitarea și refuncționalizarea turnului de apă din Oradea, de pe str. Lacul Roșu.  În cea de-a treia sesiune au fost selectate 17 proiecte dintre care unul a fost și finalizat: - Digitalizare/Debirocratizare prin RPA UiPath, respectiv Primăria Oradea a implementat proiectul Digital Oradea, care integrează soluții de digitalizare și debirocratizare. În lucru sunt alte cinci proiecte.

Pentru 11 dintre proiectele selectate în sesiunea din 2022 urmează să fie elaborate documentațiile tehnice: Orădenii interesați despre fiecare proiect și stadiul implementării pot să acceseze platforma dedicate acestui program, respective https://activ.oradea.ro/ - Sesiuni anterioare.