Peste 33 de tone de deșeuri textile și aparate de cafea au fost oprite la intrarea în țară de polițiștii de frontieră din Borș.

 

Potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră, polițiștii au oprit pentru control pe sensul de intrare în țară două TIR-uri, conduse de doi cetăţeni români, în vârstă de 34, respectiv 49 de ani. Aceştia transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii, deșeuri din textile pentru firme din judeţele Alba şi Prahova.

În urma analizei documentelor prezentate la control, s-a constatat faptul că încărcătura nu îndeplinește condițiile legale de intrare pe teritoriul țării, cei doi șoferi neavând documentația necesară prevăzută de lege pentru transferul de deşeuri.

În total, în cele două TIR-uri se aflau 29.600 kilograme de deşeuri textile.

Polițiștii au mai verificat un TIR, condus de un cetăţean român, în vârstă de 41 de ani, care transporta aparate de cafea uzate, pentru o firmă din Hunedoara. Șoferul nu avea documentele necesare pentru introducerea în țară a celor 4.200 kilograme de deşeuri.

În toate cele trei cazuri, autoritățile au dispus nepermiterea intrării în țară a TIR-urilor și a mărfurilor transportate.