Mai mulți angajați ai ABA Crișuri, care lucrează la igienizarea și decolmatarea pârâului Peţa, au observat în dimineața zilei de joi, 11 aprilie, mai mulți pești morți plutind pe apă, din Cantemir până la Universitate.

Peştii morţi au putut fi observați în zona confluenţei Peţei cu Adona, pârâu întubat care traversează Nufărul şi Cantemir. Apa din Peţa nu avea un aspect anormal, însă la confluenţa celor două pârâuri s-a observat o spumă albă, venită din Adona.

„Azi, colegii noștri, care se află pe teren pentru igienizarea și decolmatarea pârâului Peţa, au observat pești morți pe supravața apei. Cel mai probabil, poluarea s-a produs miercuri, pe timpul nopții, deoarece pe parcursul zilelor de luni, marți și miercuri, în această zonă angajații ABA Crișuri au efectuat acțiune de igienizare a cursului de apă Peța și nu au sesizat modificări sau alte aspecte de acest gen. Au fost prelevate probe de apa din 5 puncte, care au fost predate Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Bihor. Rezultatul se va ști peste cinci zile. În funcție de rezultat, vom lua măsurile necesare”, ne-a declarat Anca Mihociu, purtătorul de cuvânt al ABA Crișuri.  Acțiunea s-a desfășurat joi, 11 aprilie, în intervalul orar 9.00-13.00, fiind strânse aproximativ 50 de kg de pește mort. La acțiune au participat echipaje de la ABA Crișuri, Compania de Apă Oradea și Garda de Mediu Bihor. „Noi, ca instituție, împreună cu partenerii noștri de la Compania de Apă Oradea și Garda de Mediu Bihor, avem în vedere programarea unor vizite periodice pe Peța”, a precizat Anca Mihociu.