A început să cânte de la vârsta de 7 ani, în cadrul Asociației „Star Vivere” din Oradea, sub îndrumarea prof. Valeria Mișcuția, și de atunci succesele se țin lanț. Ultimul trofeu câștigat este premiul I, obținut la Festivalul „Young Europe 2019” de la Kiev, Ucraina, unde Briana a reprezentat cu succes România.

„E greu de descris în cuvinte sentimentul de mândrie și admirație pe care l-am trăit la Kiev, ca membru al juriului la festivalul „Young Europe”, urmărind evoluția în concurs a reprezentantei României - Briana Andreea Magdas, de la Star Vivere Oradea. O voce unică, o interpretare magnifică, a fost ca o adevărată divă. Cea mai mare notă din festival la categoria hit. Au participat interpreți din nouă țări: Ucraina, Albania, Serbia, Belarus, România, Bulgaria, Kosovo, Kazahstan, Republica Moldova. Mulțumim, Tatiana Apanasenko, pentru tot. A fost o experiență artistică deosebită. Felicitări Briana Andreea Magdas, felicitări familiei și, nu în ultimul rând, profesoarei Valeriei Mișcutia”, scria pe Facebook, imediat după concurs, prof. Doina Elena Bentu, membru al juriului la Kiev.

De altfel, 2018 a reprezentat pentru Briana un an excelent, ea fiind câștigătoare la toate concursurile naționale sau internaționale la care a participat: Trofeul de platină la Festivalul internațional „Ursulețul de Aur” de la Baia Mare, marele trofeu la Festivalul „Vis de stea” de la Moinești, marele trofeu la Festivalul „Valurile Dunării” din Domsod, Ungaria, Trofeul Junior la Festivalul „Angel Voice” din Belgrad, Serbia, Trofeul categoriei de vârstă la Festivalul „Grand Prix” din Sofia, Bulgaria, Premiul I la Festivalul „International Singers Festival” din Valletta, Malta, Trofeul categoriei de vârstă la Festivalul Internațional „Capitala Muzicală” din Sibiu.

În urma participării la unele dintre aceste concursuri, Briana a fost remarcată de compozitorul Mihai Alexandru (compozitorul piesei care a reprezentat România la Eurovision 2017). Acesta a compus pentru Briana o piesă de vară care s-a bucurat de un real succes pe rețelele de socializare și pe youtube. Videoclipul piesei „Soarele-ncălzește peste tot” s-a filmat în Piața Unirii din Oradea și a beneficiat de prezența dansatoarelor din trupa orădeană „Unque Dance Studio” .

Totodată, Briana a avut două participări la „Next Star” și numeroase alte apariții Tv și radio.