Figurine 3D, leduri albe, bannere luminoase, țurțuri și perdele de lumini, precum și un brad de 15 metri urmează să fie montate pe străzile din Oradea. Acțiunea a început ieri, bugetul alocat fiind de 553.300 de lei, plus TVA.

Iluminatul festiv va fi montat anul acesta doar în centrul orașului, în zona Piața Unirii, str. Vasile Alecsandri, Podul Sfântul Ladislau, str. Libertății, str. Iosif Vulcan și str. Republicii. Decorațiunile sunt asigurate de MK Illumination, iar montajul de către ADLO.

„După preluarea serviciului de iluminat public al municipiului Oradea, traversând o perioada marcată de schimbări generate de pandemia de coronavirus, ADLO încearcă să aducă puțină bucurie in inimile orădenilor prin intermediul decoratiunilor festive”, a transmis directorul executiv al ADLO, Alina Silaghi.

Oradea va fi împodobită cu figurine 3D, leduri albe calde, bannere luminoase, țurțuri și perdele de lumini, precum și un brad de 15 metri decorat cu globuri și fundă roșie. În zona centrală se vor regăsi și decorațiuni sub formă de reni, spiriduși, urși, soldăței, conuri și chiar un Moș Crăciun.

Luminițele vor fi aprinse pe 3 decembrie, iar iluminatul de sărbători va înfrumuseța orașul până la Bobotează.

Anul acesta în Oradea se va ține și Târgul de Crăciun. Va fi organizat de Asociația pentru Promovarea Turismului din Oradea și Regiune (Visit Oradea), cu sprijinul Primăriei Municipiului Oradea, în perioada 3 decembrie 2021 - 2 ianuarie 2022.