Prima zi de şcoală a adus modificări în traficul rutier din zona centrală, precum şi reluarea circulaţiei tramvaielor prin Centrul Civic după un an. De asemenea, Podul Intelectualilor a deschis pentru traficul pietonal, deocamdată doar pe jumătate.

La sfârşitul săptămânii, în zona centrală a Oradiei s-a lucrat la foc continuu, astfel încât luni, 11 septembrie, când a început noul an şcolar, circulația să se poată desfășura în condiții cât mai apropiate de normal.

Astfel, circulaţia tramvaielor (1N, 1R, 2, 3N, 3R, 4N, 4R şi 8) a fost reluată la prima oră, nefiind înregistrate probleme deosebite. Ieri au circulat și liniile de autobuz T3 și T7, pe traseele obișnuite, conform graficelor de zile lucrătoare cu școală. Printre nemulţumirile călătorilor a fost faptul că staţiile de la Piaţa Cetate nu au fost funcţionale luni, însă problema a fost remediată între timp, de azi urmând ca cele două staţii să devină operaţionale.

Tot de luni, mașinile pot circula prin Centrul Civic peste plăcile de beton ale pasajelor subterane aflate în curs de amenajare. Sensul de mers din strada Independenței - Piața Emanuil Gojdu - Calea Clujului se face cu cedarea priorității în fața tramvaiului. Din direcția străzii Independenței (Piața 1 Decembrie) se poate ajunge pe B-dul Magheru urmând direcția Calea Clujului - strada Râului - Calea Mareșal Averescu - Pod Dacia.

De luni, a fost introdus sensul de mers B-dul Magheru - Pod Dacia - Piața Emanuil Gojdu, cu bifurcație atât către strada Independenței, cât și spre Calea Clujului, peste plăcile de beton ale pasajelor rutiere în curs de amenajare, cu cedarea priorității în fața tramvaiului. De pe Podul Dacia se poate vira și la dreapta, spre Aleea Gojdu. Totodată, a fost introdus sensul de mers Calea Mareșal Averescu - Piața Emanuil Gojdu, cu bifurcație atât către strada Independenței, cât și spre Calea Clujului, peste plăcile de beton ale pasajelor rutiere în curs de amenajare, cu cedarea priorității în fața tramvaiului. Din Calea Mareșal Averescu autovehiculele pot vira și la dreapta, spre Podul Dacia. Din cauza introducerii benzii dedicate virajului spre Podul Dacia, ieri au fost probleme în circulaţie dinspre Calea Mareşal Averescu, aici formându-se cozi destul de mari.

Tot de luni, pietonii pot folosi Podul Intelectualilor, una dintre cele mai vechi pasarele hobanate din țară, circulaţia făcând-se doar pe jumătate din pod.