Vineri, 4 august, Camera de Comerț și Industrie Bihor a primit vizita de curtoazie a doamnei Vidya Pertiwi, consilier Afaceri consulare din cadrul Ambasadei Republicii Indonezia la București.

 

În cadrul întâlnirii, ale carei gazde au fost domnul Ioan Micula, președintele Camerei de Comerț și Industrie Bihor (CCIBH) și dl. Constantin Badea, secretar general, au fost discutate aspecte ce țin de colaborarea bilaterală dintre mediile de afaceri din cele două țări.

Între obiectivele vizitei doamnei Vidya Pertiwi s-au aflat promovarea comerțului bilateral și identificarea potențialilor investitori în Indonezia. Domnul Ioan Micula a subliniat importanța existenței unui cadru legislativ stabil, clar și predictibil și a garanțiilor asigurate inclusiv prin tratate internaționale pentru orice investitor, prezentând, totodată, și potențiale domenii de interes pentru colaborarea între mediile de afaceri din județul Bihor și cel indonezian.

Alt obiectiv important al întâlnirii a fost invitația adresată Camerei de Comerț și Industrie Bihor de a participa la Forumul de Afaceri Indonezia- Europa (IEBF 2023), organizat în perioada 17-18 octombrie și la evenimentul „Trade Expo Indonesia 2023”, cel mai mare târg de comerț organizat în Indonezia și care va avea loc în perioada 18-22 octombrie.

Aflat la a 38-a ediție, Trade Expo va cuprinde atât o expoziție off-line, deschisă în perioada 18-22 octombrie 2023, cât și o expoziție on-line, în perioada 18 octombrie - 18 decembrie 2023, seminarii internaționale, sesiuni de discuții pentru identificarea de parteneri de afaceri sau furnizori și se va axa pe 7 zone de produse: industrie alimentară, textile și accesorii, echipamente medicale, produse cosmetice, industria chimică și producție industrială, produse de mobilier și decorațiuni interioare și servicii digitale.

Conform informațiilor și documentației prezentate Camerei de Comerț și Industrie Bihor detalii privind participarea la târg pot fi regăsite accesând pagina TEI | Trade Expo Indonesia (tradexpoindonesia.com).