OTL lucrează la o platformă care le va ușura orădenilor plata abonamentelor. Acestea vor putea fi achiziționate și plătite online astfel încât să nu mai fie necesară deplasarea la chioșcuri.

OTL continuă să se modernizeze. Proiectul „Îmbunătățirea serviciului de transport public la nivelul polilor urbani transfrontalieri Oradea și Debrecen” prin care au fost achiziționate cele 6 autobuze noi de tip Euro 6, prevede, pe lângă modernizrea afișajelor din stații și realizarea unei aplicații mobile care să permită planificarea călătoriilor în timp real la nivelul sistemului de transport public din Oradea, Borș, Sînmartin și Biharkeresztes.

„Pe același program am accesat 355 de mii de euro pentru modernizarea afișajelor din stații și lucrăm la modificarea sistemului de eliberare a abonamentelor, astfel încât să poată fi comandate și plătite online, fără să fie necesară deplasarea la chioșc. Unitățile de producție și firmele vor avea posibilitatea să acceseze platforma pentru a putea să le facă angajaților abonamente”, a spus, pentru Crișana, directorul OTL, Viorel Pop.

Proiectul are un buget total de peste 2.9 milioane de euro, din care finanțarea nerambursabilă se ridică la suma de peste 2.49 de milioane de euro.

Intenția de a introduce acest tip de plată a abonamentului este mai veche, în 2019, directorul economic al OTL, Romeo Nica, afirmând că vrea să introducă un sistem de e-ticketing bazat pe cont, pentru ca orădenii să poată avea mai ușor acces la a-și face abonamente.